Județul Constanța ocupă locul 13 în clasamentul salariului mediu net din România
Potrivit Institutului Național de Statistică, valoarea acestuia în luna ianuarie 2024 a fost de 4.381 de lei.
În București a fost de 6.136 de lei, în Cluj – 5.766 lei, în Timiș – 5.278 lei.
Deasupra noastră mai sunt Sibiu, Ilfov, Iași, Brașov, Argeș, Olt, Bacău, Galați (da, Galați) și Prahova.
Mihai Lupu și Vergil Chițac nu au reușit să ducă județul în top 10. Nu au reușit să atragă investitori, români sau străini, care să creeze locuri de muncă bine plătite. Vergil Chițac a promis că va face un parc industrial, era proiectul său de suflet. (Recomandare: Stelian Ion, USR: „Cu tupeu, Chițac promitea în campanie un PARC INDUSTRIAL… În trei ani de mandat, el nu a fost în stare să facă nici măcar un părculeț cu trei băncuțe”)
Mihai Lupu îi ținea isonul. Iată ce declara în 2020:
„Sunt 20 de ani în care autoritățile locale s-au arătat neputincioase, leneșe și dezinteresate în a dezvolta o zonă industrială accesibilă pentru investitori. Județul Constanța dispune de atuuri puternice, oportunități pe care conducătorii județului nu le-au accesat în niciun fel pentru atragerea de investitori în vederea înființării de parcuri industriale. De ce este atât de important să avem aceste parcuri industriale? Aceste parcuri au atras companii uriașe, cu investiții de miliarde de euro. Eu spun că noi, constănțenii, din păcate, nu am simțit beneficiile pe care le generează parcurile industriale, în condițiile în care poziționarea geo-strategică ne favorizează, în raport cu celelalte județe. Anul trecut, totalul spațiilor industriale și logistice din România a ajuns la peste 4 milioane de metri pătrați. Oamenii din București și din împrejurimi, din Timișoara, Ploiești, Cluj Napoca sau Brașov știu despre ce este vorba. Mii, zeci de mii lucrează în astfel de locuri. Ei și familiile acestora o duc mai bine. Iar în jurul parcurilor industriale se dezvoltă multe alte proiecte și afaceri conexe. Sunt locuri de muncă semnificative pe care le putem genera pentru constănțeni.”
Au fost numai vorbe goale. În aproape patru ani, nu s-a făcut nimic.
În noiembrie 2020, când au venit la putere cei doi, județul Constanța era pe locul 15 în clasamentul salariilor.
Județul Constanța a rămas pe același loc în acești ani, adică cinci, în ceea ce privește numărul de salariați. În ianuarie erau 199.891. În București erau peste un milion, iar în Cluj 282.457.
Clasamentul salariului mediu, așa cum a fost publicat de INS, îl găsiți mai jos.
Fii primul care comentează