
Oil Terminal începe selecţia pentru un terminal de bitum în Portul Constanţa. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că „este o investiţie strategică pentru România, dar şi pentru viitorul efort de reconstrucţie a Ucrainei”.
Printr-un comunicat remis luni Bursei de Valori Bucureşti, compania Oil Terminal, controlată de Ministerul Ministerului Energiei, informează acţionarii şi investitorii că, până la data limita de 20.10.2023, au fost depuse intenţii pentru dezvoltarea unui terminal pentru bitum în Portul Constanţa de către 6 companii.
În perioada următoare vor fi stabilite întâlniri cu fiecare dintre acestea pentru a identifica cele mai potrivite soluţii de constituire a parteneriatului de construire a unui terminal de bitum, ofertele ferme obţinute ulterior urmând a fi supuse analizei Adunării Generale a Acţionarilor.
„Avem confirmarea din partea pieţei cu privire la oportunitatea dezvoltării unui terminal de bitum în Portul Constanţa. Sunt 6 oferte, inclusiv din partea unor companii globale serioase. Va urma o procedură de selecţie competitivă şi transparentă, aşa cum şi-a asumat conducerea OIL Terminal. Răspundem unei nevoi din partea pieţei interne, pentru care România acoperă mai puţin de un sfert din producţia internă. În plus, este important să ne pregătim încă de pe acum, prin această investiţie strategică, pentru efortul de reconstrucţie a Ucrainei în anii ce vor veni”, declară Sebastian Burduja, ministrul Energiei.
Firmele care au depus oferte sunt:
- Takida Terminal S.R.L.;
- Euronova Energies S.A.;
- Frial S.A.;
- OMV Petrom S.A.;
- Trafigura Pte Ltd;
- Vitaro Energy S.R.L.
Fii primul care comentează