Abonații RADET vor avea căldură în apartamente

radet constanța

RADET Constanța anunță că, având în vedere prognoza meteo care anunță scăderea temperaturilor exterioare nocturne, începând de marți, 23 octombrie, va demara furnizarea energiei termice sub formă de încălzire.

Tot RADET spunea, zilele trecute, că va furniza căldură numai atunci când se se vor îndeplini condițiile stabilite în Hotărârea de Guvern 337 din 2018.

Hotărârea respectivă spune următorul lucru, la articolul 117, articol în vigoare în acest an, semnat de premierul Viorica Dăncilă.

„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20,00- 6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10° C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10° C, între orele 20,00-6,00.”, scrie CT100.ro.

În Constanța, duminică la ora 12.00 erau 15,5 grade Celsius, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

„Vremea este deosebit de caldă pentru această perioadă, cu 4 – 5 grade peste media normală. În următoarele zile aspectul vremii se va modifica semnificativ față de zilele trecute, pentru că își fac apariția ploile. Temperaturile vor scădea. Sâmbătă, valorile diurne vor scădea la 14 – 21 grade Celsius, iar duminică, dinspre nord va pătrunde o masă de aer rece. Temperaturile vor scădea sub medie. Duminică vor fi, la amiază, între 10 și 15 grade Celsius ”, spun reprezentanții ANM.

În niciun caz, însă, până pe 23 octombrie nu se vor înregistra trei nopți cu temperaturi sub 10 grade.

Am solicitat un punct de vedere reprezentanților RADET, precum și documentul oficial care să ateste că sunt îndeplinite condițiile legale. Le vom publica aici când/dacă le vom primi.

RADET roagă consumatorii racordați la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică ce încă au lucrări nefinalizate pe instalațiile interioare și nu doresc momentan să beneficieze de serviciul de încălzire, să anunțe acest lucru la Dispeceratul RADET (telefon 0341.461000 sau 0241.616792 ) sau pe adresa de email office@radet-constanta.ro.

RADET Constanța reamintește că va proceda la limitarea furnizării energiei termice către consumatorii care înregistrează restanțe la plata facturilor și totodată mulțumește consumatorilor care au înțeles să-și achite în termen obligațiile de plată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*