Acţiunile THR Marea Neagră, care administrează mai multe hoteluri pe litoral, au urcat cu 10%

Acţiunile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier – EFO), administrator a mai multor spaţii de cazare la Marea Neagră au urcat luni cu 10%, pe fondul unor tranzacţii de 100.000 de lei, după ce compania a anunţat la Bursă că acţionarii au aprobat distribuirea unor dividende de 10,4 milioane de lei din rezerve, arată datele agregate de ZF.

Dividendul brut aprobat de acţionar este de 0,018 lei pe acţiune, care ar asigura investitorilor un randament de 12,6%, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza preţului de închidere de luni.

Data de înregistrare este 20 octombrie 0202, în timp ce data plăţii este 23 octombrie 2020.

În aceeaşi zi, acţionarii au aprobat şi schimbarea destinaţiei programului de răscumpărare aprobat în AGEA din 22 octombrie 2019 din “distribuirea acţiunilor răscumpărate, cu titlu gratuit, administratorilor, directorilor şi angajaţilor societăţii în vederea eficientizării şi fidelizării acestora în cadrul unui program Stock Option Plan” în “reducerea capitalului prin anularea acţiunilor proprii”.

De la începutul anului, acţiunile EFO înregistrează o creştere de 9,16%, pe fondul unui rulaj de 6,6 milioane de lei, emitentul ajungând la 75,3 milioane lei capitalizare. Compania este controlată în proporţie de 77,7% de SIF Transilvania (SIF3).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*