AFI SRL vrea să renoveze, cu 2,6 milioane lei, o clădire din zona peninsulară

Administrația Fondului Imobiliar SRL a lansat o licitație publică pentru serviciile de proiectare și execuție de lucrări pentru clădirea situată pe strada Callatis nr. 31 din municipiul Constanța, construit în 1896.

A fost înscris în Programul de reabilitare a imobilelor aflate în domeniul public și privat al Primăriei. Valoarea estimată, fără TVA, este de 2.223.153 lei, adică 2.645.552 lei cu TVA inclus.

Imobilul are suprafața construită la sol de 109 mp, o suprafață construită desfășurată de 218 mp și o suprafață utilă de 187,85 mp.

Un calcul simplu arată că fosta RAEDPP vrea să investească 9.190,73 lei pe metru pătrat, ceea ce înseamnă 1860,92 euro, la cursul BNR valabil la ora redactării articolului.

Constanța achiziționează servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări, având în vedere starea tehnică a clădirii, confirmată de prezența tasărilor diferențiate ale fundațiilor, ce au produs fisuri foarte mari în fundații, pereți, planșee și motivat de faptul că structura de rezistență nu mai asigură cerințele minimale la seism, iar clădirea prezintă regularitate parțială în elevație și nici nu există stâlpi și centuri.

Clădirea are regimul de înălțime Demisol+Parter+1E, cu pod utilizabil, cu regularitate parțială în elevație. Este un imobil cu fundații de piatră, structură de zidărie portantă, planșee din lemn, demisol parțial de piatră, acoperișul este șarpantă din lemn, cu învelitoare din plăci de azbociment etc.

Structura de rezistență actuală a construcției este nesatisfăcătoare, fiind încadrată în clasa de risc seismic Rs1, din care fac parte construcțiile cu risc ridicat de prăbușire.

Imobilul nu este încadrat ca monument istoric, dar se află în zonă protejată – zona peninsulară a municipiului Constanța.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*