AGRIVI, investiție de 4 milioane euro cu impact în gestionarea fermelor din România

AGRIVI, compania globală din domeniul agritech, prezentă și pe piața din România, a obținut 4 milioane de euro investiție de seria A, de la fonduri internaționale precum South Central Ventures, Fondul European de Investiții și Banca Croată pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Fil Rouge Capital și AgriTech Hub au participat, de asemenea, la runda de finanțare. Această finanțare va permite AGRIVI să își extindă acoperirea pe piețele cheie din Europa și Statele Unite, inclusiv ȋn România, prin dezvoltarea software-ului de gestionare a fermelor.

„Evoluția din ultima perioadă și clienții extraordinari ne-au pregătit pentru următoarea etapă a dezvoltării noastre. Suntem recunoscători South Central Ventures, Fondului European de Investiții, Băncii Croate pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Fil Rouge Capital și AgriTech Hub pentru susținerea misiunii noastre de a digitaliza agricultura mondială. Evenimentele globale recente au atras atenția asupra alimentației și agriculturii, astfel încât interesul investitorilor pentru AGRIVI este puternic, iar noi ne gândim să extindem această rundă de investiții”, a spus Matja Zuli, CEO și fondator al AGRIVI (foto).

Matja Zuli, CEO și fondator al AGRIVI

Software-ul AGRIVI de management al fermelor este una dintre cele mai ample platforme de acest tip de pe piață și este disponibil pentru firmele românești, ȋn limba română, de un an și jumătate. AGRIVI are un sediu ȋn București și o echipă care ajută companiile să se dezvolte.

Runda de finanțare vine ȋntr-o perioadă prolifică pentru AGRIVI, în care compania a cunoscut o creștere rapidă a numărului de clienți și recunoaștere pe piață, dar și ȋntr-un moment de boom al industriei agro-alimentare.

Studiile din domeniu plasează AGRIVI printre liderii globali în industria managementului fermelor, iar portofoliul de clienți al companiei a ajuns să includă branduri precum Nestle, Driscoll’s, Kimberly-Clark și BNP Paribas, printre multe altele. Compania de consultanță globală EY recomandă soluțiile cu impact rapid, inclusiv Guvernelor care vor să îmbunătățească sustenabilitatea sectorului alimentar și să reducă impactul climatic la nivel național.

„AGRIVI a înregistrat un progres excepțional de la investiția noastră inițială din 2016. S-au poziționat, pe harta globală a companiilor de agritech, drept una dintre cele mai bune platforme de management al fermelor. De asemenea, sunt încântat că Fondul European de Investiții a identificat această oportunitate și a participat la prima noastră co-investiție. Cred că fondurile provenite din această rundă de finanțare vor permite celor de la AGRIVI să își accelereze mai multe linii de business și să aibă un impact global asupra producției de mâncare sănătoasă”, a declarat Jure Mikuz, investitor principal în această rundă și Managing Partner al South Central Ventures.

Ȋn urma noii finanțări, compania intenționează să ȋși extindă prezența ȋn România, prin creșterea numărului de angajați, și să ajungă la cât mai mulți fermieri din țara noastră. Platforma AGRIVI susține fermele și companiile agro-alimentare în a obține producții sustenabile, din punct de vedere economic și ecologic.   

AGRIVI este o companie din domeniul agritech, fondată ȋn 2013. Are sedii ȋn Londra, București, Zagreb și Varșovia și oferă servicii de management firmelor din domeniul agro-alimentar din peste 100 de țări. Software-ul de management al fermelor oferit de Agrivi este recunoscut ca fiind o soluție de top, la nivel global.

South Central Ventures (SCV) este cea mai importantă companie de administrare a capitalului de risc din Balcanii de Vest, dedicată în primul rând investițiilor în start-up-uri tech pentru a le alimenta expansiunea și creșterea internațională.

Fondul European de Investiții (FEI) este cel mai mare investitor european în fonduri de capital de risc și creștere. Din 1994, FEI a investit peste 17 miliarde EUR în aproape 700 de fonduri de capital de risc și creștere. Prin co-investiții cu alte fonduri, FEI vizează IMM-urile inovatoare și Mid-Caps în faza de extindere și internaționalizare. Investiția FEI în AGRIVI a fost realizată în parteneriat cu Banca Croată pentru Reconstrucție și Dezvoltare (HBOR) prin programul CROGIP.

Fil Rouge Capital (FRC) este un fond de investiții de 45 de milioane de euro, axat pe afaceri aflate la ȋnceput de drum.

AgriTech Hub este un fond de capital de risc cu investiții în soluții moderne în domeniul high-tech pentru sectorul agricol și alimentar. Misiunea sa este de a sprijini inovația, aplicabilă în etapele de creștere, producție și distribuție, până ajunge la clientul final.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*