Aici sunt banii dumneavoastră: 1.032.000 lei ajutoare de încălzire pentru cei din Henri Coandă

Henri coanda

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a inițiat o hotărâre de consiliu care prevede ca locuitorii din Henri Coandă să primească ajutoare de încălzire din bugetul local.

„Sărăcia energetică este o mare provocare societală, având impact direct asupra sănătății.”, spune primarul, în referatul de aprobare.

Să fii sărac energetic înseamnă să nu îți poți asigura nevoile minimale: iluminat, încălzire optimă, gătit, asigurarea apei calde, dar și utilizarea mijloacelor de comunicare care presupun utilizarea de energie.

„Acest campus a fost înființat pentru a asigura o locuință cetățenilor municipiului Constanța care nu-și pot permite un mod de viață minimal și decent. Locatarii acestui campus sunt tineri provenind din instituțiile sociale și care au împlinit vârsta de 18 ani, pensionari cu pensii mici, veterani și văduve de război, persoane cu situații familiale deosebite.”, spune primarul Chițac.

Locatarii folosesc energia curentă pentru a se încălzi. Ei nu au însă contracte încheiate direct cu ENEL. Contractul de furnizare este încheiat între ENEL și RAEDPP.

Pe scurt, primarul propune ca ajutorul să se acorde în perioada noiembrie 2021 – martie 2022 și să fie cuprins între 500 de lei pe lună, în situația în care venitul pe membru de familie sau al persoanei singure este de până în 200 de lei și să ajungă la 50 de lei, dacă venitul este cuprins între 1280,1 lei și 2.053 lei.

Extras din hotărârea de Consiliu Local

Pentru 600 de familii este necesară suma de 206.400 de lei. Pentru tot sezonul, ajutoarele ajung la 1.032.000 lei.

Ședința de consiliu va avea loc pe 26 noiembrie.

Vă recomandăm și:

Fii alături de noi pe Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*