Angajații Primăriei Constanța vor primi 850 de lei în plus la salariu

Primarul Constanței a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu municipal care prevede majorarea salariile angajaților din primărie începând cu data de 1 noiembrie 2023. Votul final va fi dat de consilieri în ședința din 31 octombrie, care se va desfășura în sistem online.

„Majorarea salariilor de bază ale salariaților care dețin funcții publice sau contractuale de conducere sau de execuție este motivată de situația economică generală, de creșterea prețurilor la toate categoriile de bunuri și servicii fapte care, în lipsa unor măsuri concrete și rapide, vor vulnerabiliza personalul angajat prin diminuarea puterii de cumpărate, cu impact semnificativ asupra standardului de viață. Este o măsură compensatorie a scăderii puterii de cumpărare din ultima perioadă. Majorarea propusă va avea efecte pozitive în sensul preîntâmpinării migrației forței de muncă la alte instituții cu nivel de salarizare mai mare.”, se arată în raportul de specialitate întocmit de șef serviciu Resurse Umane, Laura Bobeș.

Majorarea a fost negociată de Sindicatul Liber din Administrația Publică din primărie și conducerea instituției în data de 19 octombrie, deci când în toată România se vorbea despre măsurile de austeritate necesare pentru a ne încadra într-un deficit bugetar cât de cât sustenabil. S-a convenit majorarea nivelului aprobat al salariile de bază ale funcțiilor contractuale de conducere și de execuție cu 850 de lei brut. Beneficiază toată lumea, de la vlădică la opincă, dar cu excepția primarului și viceprimarului. De asemenea, s-a mai negociat că salariul de bază minim brut la gradația zero este 3.300 de lei, în concordanță cu noile modificări legislative de la nivel național.

Cât vor fi noile salarii

Salariul secretarului general al municipiului va crește de la 16.445 de lei brut la 18.200 de lei brut. Un director general care câștigă acum 14.557 de lei pe lună va primi, de la 1 noiembrie, 15.407 lei. Salariul arhitectului șef va crește tot la 15.407 lei. Un director general adjunct va primit 14.713 lei, în loc de 13.863. Un șef birou va avea 11.445 de lei, în loc de 10.595.

Un polițist local cu grad profesional superior va câștiga 5.109 lei, în loc de 4.259 de lei (creștere de 19,95%), iar un polițist local debutant va primi 4.150 de lei, în loc de 3.300 de lei. Creșterea pentru aceștia din urmă este 25,75%.

Consilierii primarului vor câștiga de la 1 noiembrie 10.050 de lei, în loc de 9.200.

Salarii funcționari publici

Recomandare: De câți bani are nevoie o familie pentru un trai decent

Salarii personal contractual

Proiectul de HCL poate fi consultat AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*