Antifrauda a dat amenzi de peste 2,3 milioane lei pe litoral

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au făcut verificări pe litoral, fiind controlaţi peste 460 de operatori economici. S-a urmărit emiterea bonurilor fiscale, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 2,3 milioane de lei.

„În perioada 17 – 23 iulie, 86 de inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au desfăşurat activităţi specifice de control antifraudă pe litoralul Mării Negre, vizând în principal verificarea respectării prevederilor OUG 28/1999, republicată, cu privire la dotarea şi utilizarea de către operatorii economici a aparatelor de marcat electronice fiscale”, a transmis, luni, ANAf, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că urmare acestor activităţi au fost verificaţi 465 de operatori economici şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în cuantum de 2.361.826 de lei (amenzi şi confiscări).

„Acţiunile operative vor continua în perioada următoare şi vor viza înregistrarea veniturilor realizate din comercializarea produselor alimentare, existenţa documentelor de achiziţie pentru produsele deţinute în vederea comercializării, dar şi existenţa formelor de angajare a personalului identificat cu ocazia controlului”, a mai transmis sursa citată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*