Autoritatea Navală Română se digitalizează

Sediul ANR din Portul Constanța

În perioada 2020 – 2023, Autoritatea Navala Romana a derulat proiectul „Creșterea capacității administrative a Autorității Navale Române pentru reducerea birocrației pentru cetățeni și mediul de afaceri”, proiect derulat în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă finanțat din Fondul Social European.

Cu o valoare totala de 5.948.272,59 lei din care: 4.995.589,07 FSE (Fondul Social European), proiectul se încadrează în rândul inițiativelor europene și naționale de digitalizare a serviciilor, in special a serviciilor guvernamentale oferite cetățenilor.

Având ca obiectiv general creșterea capacitații administrative a ANR pentru susținerea reformelor instituționale prin adoptarea unor masuri de simplificare a procedurilor in scopul reducerii poverii administrative pentru cetățeni si mediul de afaceri, proiectul a generat rezultate notabile.

„Astfel, începând cu data de 1 ianuarie 2024, prin intermediul platformei web a Autorității Navale Române, navigatorii, proprietarii de nave sau agenții economici vor putea avea acces la servicii specializate pentru analizarea, emiterea, completarea si depunerea on-line a documentelor, fără a mai fi nevoiți să vină la sediile instituției. Inclusiv plata serviciilor se va putea opera de la distanță. Vom fi astfel la doar câteva click-uri distanță de nevoile clienților noștri în încercarea de a deveni cât mai accesibili și transparenți.”, au transmis reprezentanții ANR.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*