Banca Națională a României își redeschide sediul din Constanța

Banca Națională a României își redeschide sediul sucursalei regionale din Constanța.

Evenimentul va avea loc luni, 18 martie, și este prilejuit de sărbătorirea a 125 de ani de activitate a băncii centrale în cel mai important oraș din Dobrogea.

Actualul sediu al Sucursalei Regionale BNR Constanța, fostul Hotel Mercur, a intrat în proprietatea Băncii Naționale a României cu mai bine de 85 de ani în urmă. Construită în stil eclectic cu multe elemente decorative caracteristice stilului neo-românesc, clădirea a fost inclusă de Ministerul Culturii și Cultelor pe lista monumentelor istorice.

Reinaugurarea clădirii constituie rezultatul finalizării lucrărilor de amenajare care au avut loc între anii 2014 și 2018. Reabilitarea sediului Băncii Naționale a României din Constanța se înscrie în eforturile Băncii Naționale a României de a-și conserva patrimoniul imobiliar, ca parte semnificativă a patrimoniului național.

Pentru ca activitățile programate să se desfășoare în condiții optime, traficul rutier va fi restricționat după cum urmează:

– în data de 18 martie 2019, în intervalul orar 06:30 – 15:00, va fi închisă circulației strada Marcus Aurelius, tronsonul delimitat de strada Dimitrie Cantemir și intrarea în Piața Ovidiu.

De asemenea, traficul rutier va fi restricționat pe strada Revoluției din 22 decembrie 1989, de la intersecția acesteia cu strada Remus Opreanu până la intrarea în Piața Ovidiu, inclusiv intersecția străzii Revoluției din 22 decembrie 1989 cu strada Crângului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*