BERD acordă RAJA o facilitate de lichiditate de până la 5 milioane de euro pentru a trece peste criza cauzată de pandemia Covid-19

raja

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) sprijină sectorul utilităţilor publice de apă din România cu o facilitate de lichiditate de până la 5 milioane de euro, către SC Raja Constanţa SA (RAJA), pentru a trece peste criza cauzată de pandemia Covid-19, a anunţat vineri instituţia.

Facilitatea face parte din Programul de Infrastructură Vitală al Pachetului de Solidaritate BERD, care include lichidităţi de urgenţă pentru principalii furnizorii de infrastructura, precum RAJA.

Majoritar deţinută de judeţul Constanţa, RAJA deserveşte peste trei milioane de consumatori casnici şi industriali din şapte judeţe ale României.

RAJA este un client mai vechi al BERD, iar până în prezent a primit cinci împrumuturi in valoare de 101 milioane de euro. Finanţările anterioare au sprijinit compania în efortul de conformare cu directivele UE privind calitatea apei, colectarea şi tratarea apelor uzate.

Ca parte a colaborării cu BERD, RAJA s-a angajat să reducă semnificativ pierderile de apă. În cadrul unui contract bazat pe performanţă, pe care RAJA l-a semnat cu Administraţia şi Gestiunea Sistemelor de Salubritate (Administracao e Gestao de Sistemas de Salubridade), compania portugheză de apă face modernizările necesare, oferind în acelaşi timp o garanţie de performanţă. BERD a sprijinit RAJA în pregătirea contractului, fiind primul de acest gen din sectorul de apă din România.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România. Până în prezent, Banca a investit 8,8 miliarde de euro în 454 de proiecte în diverse sectoare. Activitatea băncii este în prezent dedicată susţinerii economiilor în care investeşte, precum şi companiilor din sectorul privat, pentru a face faţă pandemiei de Covid-19.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*