Bitcoin a depășit 60.000 de dolari, cea mai mare valoare din noiembrie 2021

bitcoin

Preţul Bitcoin a continuat să crească, depăşind miercuri pragul psihologic de 60.000 de dolari, pentru prima dată din noiembrie 2021, scrie CNBC.

Odată depăşit acest nivel piaţa este tot mai entuaziasmată de perspectivele criptomonedei. Bitcoin-ul s-a apreciat cu peste 20% doar în această săptămână şi cu 40% în 2024. Celebra criptomonedă a atins astăzi un maxim de 61.359$, faţă de maximul istoric de 68.982,2 de dolari.

Investitorii se aşteaptă la noi recorduri pentru Bitcoin în 2024, anticipând lansarea mai multor ETF-uri şi creşterea disponibilităţii acestora către investitorii instituţionali.

Antoni Trenchev, co-fondator al exchange-ului Nexo, a explicat că se aşteaptă la o anumită rezistenţă odată ce criptomoneda va atinge valoarea de 69.000 de dolari, dar că este posibil ca aceasta să depăşească 70.000$.

„Cererea pentru Bitcoin se întâlneşte cu diminuarea tot mai puternică a ofertei”, a explicat Zach Pandl, head of research la Grayscale Investments. „Având în vedere că oferta se va înjumătăţi în aprilie, pur şi simplu nu vor fi suficiente monede pentru a satisface cererea”, a adăugat acesta.

„Înjumătăţirea” se referă la Bitcoin halving, un eveniment ce reduce recompensa pentru cei care minează criptomoneda, pentru a limita oferta disponibilă pe piaţă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*