Black Friday, un succes pentru litoralul românesc

Românii s-au obișnuit să adauge în coșul de cumpărături de Black Friday nu doar electrocasnice, articole pentru casă sau îmbrăcăminte, ci și vacanțe, iar cifrele înregistrate de operatorii din turism de pe litoral confirmă acest lucru. Potrivit Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, valoarea totală a rezervărilor de sejururi în hotelurile din stațiunile autohtone pentru vara viitoare făcute în perioada 10-13 noiembrie depășește 2 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 25% față de campania de Black Friday din 2021.

Astfel, în weekendul prelungit de Black Friday, românii au rezervat sejururi la mare pentru sezonul estival 2023 în valoare de peste 2 milioane de euro. Cel mai ieftin pachet achiziționat de Black Friday a fost în valoare de 150 de lei, pachet ce include 3 nopți de cazare la un hotel de 3 stele din stațiunea Eforie Nord la finalul lunii mai. În schimb, la polul opus, cel mai scump pachet rezervat de Black Friday a fost de 3.600 de euro (18.145 lei) și include un sejur all inclusive de 7 nopți de cazare în plin sezon pentru șase adulți într-un apartament la un hotel de 4* în stațiunea Mamaia Nord.

Bilanțul de Black Friday pe litoral mai indică faptul că cele mai căutate pachete au fost cele cu servicii all inclusive și că românii au preferat hotelurile mai scumpe, de 3 și 4 stele.

„Cifrele confirmă trendul pe care îl estimăm pentru sezonul estival 2023: românii se vor orienta în special către unitățile de cazare cotate ca fiind bune și foarte bune, iar mulți vor urmări ofertele speciale lansate pentru aceste unități de cazare. Tocmai de aceea, discounturile acordate de Back Friday i-au determinat pe mulți să-și rezerve acum vacanța pentru vara viitoare”, afirmă Ionuț Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro. 

În weekendul prelungit de Black Friday, au fost intervale în care la fiecare șase secunde s-a înregistrat o cerere de rezervare din partea turiștilor dornici să achiziționeze un sejur pe litoralul autohton pentru vara viitoare. Solicitările au putut fi transmise atât telefonic, cât și online.

„Colegii din call center s-au străduit zilele trecute să preia toate apelurile primite, dar au existat și perioade în care acest lucru a fost aproape imposibil ca urmare a numărului mare de solicitări venite din partea turiștilor. Tocmai de aceea, îi sfătuim pe toți cei interesați de o vacanță pe litoral să facă rezervare și pe site în a doua sesiune de Black Friday, programată la finalul acestei săptămâni”, adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

A doua sesiune de Black Friday se va derula în intervalul 17-20 noiembrie, iar discountul maxim acordat va fi de 55% față de 60% în prima sesiune. Sejurul poate fi achitat și cu vouchere de vacanță. În ceea ce privește condițiile, turiștii trebuie să aibă în vedere că sumele deja plătite sunt nerambursabile, iar plata trebuie efectuată până cel târziu luni, 21 noiembrie.

***

Litoralulromanesc.ro, deținut de compania Creative Eye SRL din Constanța, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanțe în stațiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turiști, cât și ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 stațiuni de pe litoralul românesc, de la unități de o stea până la cele de cinci stele. În cei 17 ani de activitate, turoperatorul a organizat vacanțe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de turiști care au rezervat peste 4 milioane de nopți de cazare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*