C.C.I.R. și C.C.I.N.A. Constanța prezintă seminarul „Forţa majoră şi cazul fortuit – analiză şi prezentare comparativă”

În premieră, în ziua de 21 aprilie 2023, Camera de Comerț, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa (C.C.I.N.A. Constanța) în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (C.C.I.R.) organizează seminarul interactiv, „Forţa majoră şi cazul fortuit – analiză şi prezentare comparativă”.

În cadrul seminarului va fi dezvoltat, cu expertiză profesională, un subiect actual și de mare interes pentru mediul de afaceri care, în ultimii ani, s-a confruntat cu o serie de provocări și situații excepționale în executarea contractelor. Dacă până în prezent clauza de fortă majoră nu era privită cu importanța cuvenită, în ultimii ani – începând cu criza mondială generată de pandemia COVID-19 și continuând cu declanșarea războiului din  Ucraina – foarte multe contracte au fost afectate, agenții economici putând invoca forța majoră, în vederea exonerării de răspundere. Modalitatea de acționare într-o astfel de situație, condițiile ce trebuie îndeplinite și modul în care operează forța majoră sunt câteva dintre aspectele ce vor fi abordate în cadrul acestui seminar interactiv.

Participanții prezenți vor putea adresa întrebări celor doi specialiști care vor susține seminarul: Elisabeta Perșinaru, Director – Direcția Juridică a C.C.I.R. și Ruxandra Serescu, Director General al C.C.I.N.A. Constanța.

De reținut, Certificatul de forță majoră se emite exclusiv de catre camerele de comert județene.

Lucrările seminarului se vor desfășura la sediul C.C.I.N.A. Constanţa.

Relaţii suplimentare, informații legate de modalitățile de înscriere, tarife (cu discount pentru firmele membre C.C.I.N.A. Constanța) şi confirmarea participării se obţin la sediul C.C.I.N.A. Constanţa (Bld. Al. Lapusneanu) sau la telefon 0241.619.854 – interior 238/221, telefon mobil 0725.308.745 sau e-mail dru@ccina.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*