Calvarul unui client Rompetrol ale cărui date personale furnizate companiei au fost folosite pentru credite ilegale

Adrian Marinescu este un programator de 24 de ani din Drobeta-Turnu Severin. De aproape doi ani, viața lui a fost dată peste cap. Asta după ce, din aprilie 2022, a început să primească notificări că este dator la mai multe instituții financiare nebancare (IFN) și i s-au pus popriri pe conturi. Ulterior, a aflat că datele sale furnizate către Rompetrol au fost folosite ilegal pentru accesarea de împrumuturi pe numele său, scrie Libertatea.

În acest moment, are două popriri, în valoare totală de 25.000 de lei, la care se mai adaugă alte 10 tentative făcute de alte IFN-uri la care făptașii s-au împrumutat în numele său.

„Viața mea s-a schimbat complet cu acest dosar, mi s-a dat peste cap. Eu stăteam cu chirie în Timișoara, a trebuit să mă mut înapoi la Drobeta-Turnu Severin, ca să mă prezint mereu la instanțele unde se făceau popririle. Eu sunt programator, nu aveam nevoie de bani. La acel moment, aveam două joburi și câștigam 17.000 de lei pe lună”, a declarat el, pentru Libertatea.

Ca el mai sunt aproximativ o sută de păgubiți, spune Adrian. Legătura lor comună: Rompetrol.

Compania a fost amendată luni de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu 110.000 de euro ca urmare a încălcării normelor de securitate privind datele cu caracter personal.

Mai exact, datele clienților erau folosite de un angajat Rompetrol pentru contractarea de credite de la IFN-uri.

Citește mai mult în Libertatea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*