Cât costă cea mai scumpă și cea mai ieftină vacanță contractată pe litoral până acum

Vânzările în programul principal de înscrieri timpurii pentru sezonul litoral 2023 s-au încheiat pe 31 martie. Conform datelor Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanți touroperatori specializați exclusiv pe oferte turistice în România, s-a înregistrat o creștere a vânzărilor prin înscrieri timpurii de peste 40%.

Românii au putut beneficia de oferte de preț cu până la 60% mai mici decât cele standard prin programul de înscrieri timpurii, cele mai mari reduceri fiind făcute de hoteluri din Mamaia Nord și Neptun-Olimp.

La acest touroperator, cea mai scumpă vacanță contractată în această perioadă a fost de 11.000 de lei la un hotel de 4* din Mamaia Nord, pentru un sejur de 7 zile în luna august, fără masă. Cea mai ieftină rezervare a fost făcută la un hotel de 3* din Eforie Sud, turiștii plătind 1.600 lei pentru un sejur de 7 zile, tot în luna august, fără masă.

„Vorbim de o creștere remarcabilă a înscrierilor timpurii față de perioada pandemică. Ce i-a convins pe români? Dorința de a securiza cazarea pe care și-o doreau, înainte să se epuizeze, și reducerile. Acestea au făcut ca prețurile pentru sezonul 2023 să fie similare sau chiar mai mici decât cele de anul trecut. Indiferent de motivație, revenirea încrederii românilor în planificarea din imp a vacanțelor pe litoralul românesc nu poate fi decât îmbucurătoare. Este totodată un semnal de încurajare pentru hotelierii care au investit în ultimii ani în modernizarea unităților de cazare și a facilităților acestora” a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

Cele mai cerute destinații, cu aproximativ 70% din totalul vânzărilor, sunt Mamaia, Eforie Nord și Neptun-Olimp. Durata medie a unui sejur rezervat pentru litoralul 2023 este de 4 nopți. A crescut referința românilor pentru hotelurile de 4* care au ajuns la 35% din vânzări, ca și pentru rezervările în sistem all-inclusive.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*