Cât de scumpă este, de fapt, apa de la RAJA VIDEO

Felix Stroe, director general RAJA SA
Felix Stroe, director general RAJA SA

Felix Stroe, directorul general al RAJA SA, a explicat vineri, într-o conferință de presă, că tariful RAJA la apă nu este cel mai mare din România, răspunzând astfel unor critici apărute în ultima vreme (video la finalul textului).

„Tariful nostru de apă nu este cel mai mare din România. Suntem pe locul 12 în ceea ce privește valoarea tarifului de apă. Da, este adevărat, cetățenii municipiului Constanța, alți cetățeni din orașe plătesc un tarif la canalizare – epurare, dar, rețineți! Avem 16 stații de epurare în funcțiune care numai consumă. Consumă energie electrică enormă, consumă substanțe chimice (procesul tehnologic este dintr-o uzină chimică pur și simplu). Mentenanța este scumpă la o stație de epurare, pentru că mediul este puternic coroziv. 16 stații de epurare au făcut din litoralul românesc cel mai atractiv litoral din Marea Neagră. 16 stații de epurare au niște costuri. Este normal ca aceste costuri să fie într-un tarif, dar avem de gând să coborâm cu acest tarif”, a precizat Felix Stroe.

Acesta a precizat că RAJA a atras fonduri europene de peste 1,1 miliarde euro, care a însemnat o cofinanțare pusă la dispoziție de compania RAJA de peste 110 milioane euro.

„Acești 110 milioane de euro n-au picat din cer. Ne-am împrumutat de acești bani și am avut credibilitate ca să ne împrumutăm, pentru că dacă nu ai performanță economică și ești un prăpădit nu te împrumută nicio bancă, pentru că banii trebuie să-i dai înapoi”, a mai spus Felix Stroe.

Acesta a precizat că, din toată suma de bani europeni pe care România se străduiește să o atragă în 2020, un sfert înseamnă ceea ce atrage RAJA Constanța

„Cu siguranță noi ne vom face targetul și poate România nu îl va atinge, și atunci cu siguranță vom face 30%. Sunt un pic necăjit, pentru că m-aș aștepta ca, pe lângă critici, să prezentăm și lucrurile pozitive, corecte, adevărate din activitatea companiei noastre”, a spus Felix Stroe.

https://www.facebook.com/CT100.RO/videos/262383711872490

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*