Cât va fi salariul minim de la 1 octombrie

Salariul minim brut pe ţară garantat în plată se va majora de la 1 octombrie 2023. Ministerul Muncii a precizat, joi, că majorarea reprezintă o valoare netă a salariului de 2.079 lei, faţă de 1.898 lei, cât era până acum.

„Guvernul a aprobat Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede majorarea nivelului acestuia la 3.300 lei lunar, fără indemnizaţii, sporuri şi alte adaosuri, începând cu data de 1 octombrie 2023, faţă de 3.000 lei în prezent”, a transmis, joi, Ministerul Muncii, după şedinţa de Guvern.

Potrivit oficialilor instituţiei, „măsura adoptată urmăreşte reducerea numărului angajaţilor aflaţi în risc de sărăcie şi excluziune socială şi va avea efecte pozitive la nivel social prin stimularea ocupării şi prin creşterea puterii de cumpărare a acestora”.

„Această majorare a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă  o valoare netă a salariului de 2.079 lei, faţă de 1.898 lei, cât era până acum. Tariful orar va fi de 19,960 lei/oră pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore/lună”, a mai transmis Ministerul Muncii.

Potrivit datelor transmise de sursa citată, de majorarea salariului de bază minim la 3.300 de lei vor beneficia 1.867.588 de salariaţi.

„Măsura adoptată nu se aplică salariaţilor din agricultură şi industrie alimentară, pentru aceste categorii aplicându-se prevederile legale actuale”, a mai transmis Ministerul Muncii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*