Catarg de 366.000 de lei ridicat lângă Pavilionul Expozițional

Consiliul Județean Constanța plătește 366.000 de lei pentru un stâlp care va fi amplasat în zona Pavilionului Expozițional din municipiul Constanța, stâlp pe care va fi arborat un steag.

Claudiu Palaz, vicepreședinte al CJ Constanța și președinte PMP, care se ocupă direct de pavilion, a precizat că stâlpul va fi gata la timp, adică pe 1 decembrie, și a postat câteva poze.

„Pentru sceptici”, spune el.

Licitația a fost inițiată anul acesta pe 25 iulie, dar în primele 30 de zile nu a fost depusă nicio ofertă. S-a reluat, iar în luna octombrie apare un contract semnat între CJ Constanța și firma ce va construi stâlpul. Este vorba despre Nova Project & Konstruct Group SRL, cu sediul în comuna Cumpăna. Contractul apare pe site-ul de licitații electronice la categoria „Atribuiri directe“. Suma este de 305.750 lei fără TVA, adică 366.222,5 lei cu TVA inclusă.

În documentația realizată de CJ Constanța se vorbește și despre oportunitatea realizării acestui stâlp: „Având în vedere locația, respectiv intrarea în stațiunea Mamaia, precum și faptul că în prezent intrarea în Pavilionul Expozițional Constanța nu este semnalizată, amplasarea unui stâlp de arborare drapel poate deveni în timp un punct de reper și atracție“.

Stâlpul este realizat din oțel inoxidabil, din patru segmente demontabile, și va avea o înălțime cuprinsă între 35 și 40 de metri. Montarea se va face pe o fundație din beton armat, ce va fi prevăzută cu elemente de ancorare a stâlpului. Va fi prevăzut, în vârf, cu lumini de semnalizare și avertizare aeronautică și va avea troliu electric pentru ridicarea și coborârea drapelului. Trebuie să reziste la vânt care bate cu 120-130 km/oră și să susțină un drapel cu lungimea de 12 metri și lățimea de 10 metri. Constructorul stâlpului va veni și cu realizarea drapelului. CJC spune că acesta trebuie confecționat cu materiale din care se fabrică parașutele. Termenul de execuție a lucrărilor trebuie să fie de cel mult 30 de zile de la momentul ordinului de începere, iar garanția va fi de 24 de luni.

Evaluarea s-a făcut ținând cont de două criterii: prețul (40 de puncte) și experiența specialiștilor alocați (60 de puncte). Potrivit Ministerului de Finanțe, firma câștigătoare a avut în 2017 o cifră de afaceri de 272.176 lei și 3 angajați, reușind să facă un profit de 93.300 lei. În 2016 nu avea niciun angajat, dar o cifră de afaceri de 262.099 lei și un profit de 67.433 de lei. Construcția stâlpului reprezintă, așadar, mult mai mult decât întreaga cifră de afaceri înregistrată de firmă pe parcursul anului trecut.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*