Câte mașini full-electric au constănțenii

Mașinile electrice sunt dorite de mulți șoferi, dar prețul lor este încă mare. Cu toate acestea, mulți constănțeni au făcut acest pas și și-au achiziționat un autoturism full-electric.

Posesorii lor beneficiază și de parcare gratuită, dar și de posibilitatea de a obține preferențial un loc de parcare rezidențial, potrivit noului regulament de parcare. Acesta prevede că numai autoturismele full-electric pot parca gratuit, spre deosebire de vechiul regulament, care includea și mașinile cu motor hibrid.

În acest moment, în municipiu sunt înmatriculate 219 autovehicule care au numai propulsie electrică, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, la solicitarea Constanța 100%.

Piața aceasta devine din ce în ce mai importantă pentru marii jucători. De pildă, compania americană Tesla a anunțat că va construi o stație de tip supercharger în Constanța.

Fii alături de noi pe Facebook

3 Comments

 1. Am aflat ca nu se mai acorda gratuitate la parcare pentru autoturismele hybrid.
  Atunci, de ce sa platim o suma considerabil mai mare pentru hybrid ?
  In cazul de fata cumparm o masina euro 1 – 2 – 3 ( a se vedea emisia de Co2 fata de una hybrid) si cu diferenta de pret platim impozit si parcare in Constanta inca 100 de ani, sau : ne mutam in Brasov/Cluj, etc!
  Multumim pentru “grija” autoritatilor locale ptr. poluare/mediu…dar si pentru “calitatea” aerului din Constanta.

  • Ati trimis acest comentariu in zeci de locuri. Va raspundem si aici: daca va pasa de mediu, va puteati cumpara o masina electrica. Vreti sa va mutati? Vedeti ca in Oradea, de pildă, hibridele nu au gratuitate. Si e foarte bine ca e asa. Masinile hibrid polueaza mai mult decat cele electrice. In modul acesta, primaria stimuleaza achizitia de masini nepoluante.

   • Mda. Ipocrizia este la ea acasa. Mai citesti inaiainte sa apasati pe taste.
    Dar, ce mai conteaza. Platim aiurea toti habarnistii.
    Mai cititi, sa vedeti care este treaba cu “poluarea”.
    Media IQ ptr aparatul bugetar, undeva under 80!…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*