Câte mașini full-electric au constănțenii

Mașinile electrice sunt dorite de mulți șoferi, dar prețul lor este încă mare. Cu toate acestea, mulți constănțeni au făcut acest pas și și-au achiziționat un autoturism full-electric.

Posesorii lor beneficiază și de parcare gratuită, dar și de posibilitatea de a obține preferențial un loc de parcare rezidențial, potrivit noului regulament de parcare. Acesta prevede că numai autoturismele full-electric pot parca gratuit, spre deosebire de vechiul regulament, care includea și mașinile cu motor hibrid.

În acest moment, în municipiu sunt înmatriculate 219 autovehicule care au numai propulsie electrică, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Alin Vintilă, la solicitarea Constanța 100%.

Piața aceasta devine din ce în ce mai importantă pentru marii jucători. De pildă, compania americană Tesla a anunțat că va construi o stație de tip supercharger în Constanța.

Fii alături de noi pe Facebook

2 Comments

  1. Am aflat ca nu se mai acorda gratuitate la parcare pentru autoturismele hybrid.
    Atunci, de ce sa platim o suma considerabil mai mare pentru hybrid ?
    In cazul de fata cumparm o masina euro 1 – 2 – 3 ( a se vedea emisia de Co2 fata de una hybrid) si cu diferenta de pret platim impozit si parcare in Constanta inca 100 de ani, sau : ne mutam in Brasov/Cluj, etc!
    Multumim pentru “grija” autoritatilor locale ptr. poluare/mediu…dar si pentru “calitatea” aerului din Constanta.

    • Ati trimis acest comentariu in zeci de locuri. Va raspundem si aici: daca va pasa de mediu, va puteati cumpara o masina electrica. Vreti sa va mutati? Vedeti ca in Oradea, de pildă, hibridele nu au gratuitate. Si e foarte bine ca e asa. Masinile hibrid polueaza mai mult decat cele electrice. In modul acesta, primaria stimuleaza achizitia de masini nepoluante.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*