Câți bani au constănțenii în bănci

Bucureşti-Ilfov a înregistrat la finalul anului 2020 un sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 109,4 mld. lei, cu 15,2% mai mult faţă de 2019, potrivit datelor BNR. Astfel, Bucureşti-Ilfov conduce top 10 judeţe cu cel mai mare sold al depozitelor companiilor şi populaţiei din 2020. În Bucureşti-Ilfov se concentrează majoritatea depozitelor corporate şi retail, în lei şi valută, având în vedere şi faptul că este capitala României, iar numărul populaţiei şi al companiilor este semnificativ mai mare comparativ cu orice alt judeţ din ţară.

Ponderea depozitelor companiilor şi populaţiei din Bucureşti din totalul soldului depozitelor este de 42,7%. Judeţul Cluj se poziţionează pe locul 2 în clasamentul judeţelor cu cele mai mari valori ale soldurilor depozitelor corporate şi retail, în lei şi valută, cu un sold de 13,79 mld. lei, cu 16,9% mai mult faţă de 2019. Ponderea acestui judeţ din totalul soldului depozitelor este de 5,4%.

Podiumul topului judeţelor cu cele mai mari solduri ale depozitelor este completat de judeţul Constanţa, cu un sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 10,61 mld. lei, în creştere cu 12,2% faţă de 2019. Ponderea acestui judeţ din totalul soldului depozitelor companiilor  şi populaţiei, în lei şi valută, de la finalul anului 2020 este de 4,1%. Primele trei judeţe deţin cumulat o pondere 52,2% din totalul soldului depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută.

Astfel, ponderea soldului depozitelor celorlalte 38 de judeţe este de circa 48,8% din total. Braşov ocupă poziţia 4 în acest clasament cu un sold al depozitelor companiilor şi populaţiei, în lei şi valută, de 8,52 mld. lei, în creştere semnificativă cu 17,2%, faţă de anul 2019. Judeţul Braşov a înregistrat cel mai mare ritm de creştere a soldului depozitelor din top 10 judeţe. Judeţul Prahova ocupă locul 5 în clasament, cu un sold al depozitelor corporate şi retail, în lei şi valută, de 6,85 mld. lei, cu 9,7% mai mult faţă de soldul de la finalul anului 2019. Ponderea judeţului Prahova din totalul soldului depozitelor este de 2,7%.

Sursa: ZF.ro

Fii alături de noi pe Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*