Câți ucraineni s-au angajat în Constanța după începerea războiului

Asociația Construim Împreună

Numărul cetăţenilor ucraineni care s-au angajat în România după declanşarea războiului din ţara vecină a atins, în această săptămână, un nou record, potrivit unei situaţii săptămânale centralizate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

Potrivit datelor MMSS, la nivel naţional au fost încheiate, până luni, 7 august, 6.850 de contracte de muncă pentru cetăţeni ucraineni care au fugit din calea războiului, acesta fiind cel mai mare nivel din 24 februarie 2022 până în prezent. Cifra angajărilor este cu 24 mai mare faţă de săptămâna anterioară.

Din cei 6.850 ucraineni angajaţi în România, după declanşarea războiului, cei mai mulţi, 1.390, lucrează în industria prelucrătoare, iar 1.215 în construcţii. Alţi 815 sunt angajaţi în hoteluri şi restaurante, iar 747 în domeniul comerţului.

Din punct de vedere al zonelor în care au ales să lucreze, cei mai mulţi – 2.863, şi-au găsit de muncă în Bucureşti, 388 în judeţul Timiş şi 377 în judeţul Constanţa.

Pe lângă cele 6.850 de contracte încheiate după invazia Ucrainei de către Federaţia Rusă, în baza de date a MMSS există alte 1.125 de contracte de muncă, care sunt datate anterior datei de 24 februarie 2022.

1 Comentariu

  1. Restul nu muncesc si primesc bani de cazare si mancare de la statul roman, care la randul sau ii primeste de la UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*