Cazinoul câștigă întotdeauna, dar românii continuă să joace regulat la păcănele

Industria jocurilor de noroc a înregistrat o creștere continuă în ultimii ani, datorită dezvoltării platformelor online pe care se poate juca la pariuri sportive sau la cazino. Potrivit cifrelor furnizate de asociațiile de profil, operatorii asigură venituri anuale de 600 de milioane de euro către bugetul de stat, cu grad de colectare de peste 99%.

O parte importantă din aceste venituri vine dinspre segmentul de cazino, care include cel mai popular joc în rândul românilor: sloturile, cunoscute și sub denumirea de păcănele. Potrivit unui studiu GfK România, 3% din populația adultă a țării a jucat măcar o dată la păcănele în ultimul an, fie la aparatele din agenții, fie pe un casino online.

Chiar dacă este cunoscut faptul că operatorul de jocuri de noroc iese întotdeauna în avantaj, fiecare jucător împătimit continuă să își încerce norocul, sperând că o parte din Payout va ajunge la el. Payout-ul este procentul din suma totală jucată de clienții cazinoului care se întoarce la aceștia, într-un ciclu de câteva milioane de rotiri.

Rezultatele rotirilor sunt imposibil de prezis

Payout-ul are o valoare fixă, setată în cipul aparatului sau în softul slotului online. De obicei, cazinourile terestre practică Payout-uri între 80% și 90%, în timp ce în cazinourile online se întoarce la clienți chiar și 97% din suma jucată.

Presupunând că la un aparat cu Payout de 90% s-au jucat două milioane de rotiri cu miza totală de 1.000.000 de lei (valoarea medie per rotire fiind de 0,50 lei), către clienți se vor întoarce 900.000 de lei, iar 100.000 de lei va fi profitul cazinoului. Acești 900.000 de lei nu sunt distribuiți în mod egal, ci sunt împărțiți în câștiguri aleatorii, acordate la întâmplare.

Se poate ca un jucător să câștige o sumă mare de bani chiara de la prima rotire, aceasta însemnând că alți jucători au pierdut acea sumă înainte ca el să înceapă să joace. În mod normal, indiferent dacă softul a generat câștiguri mari sau nu a generat niciun câștig în ultimele zeci de minute, următoarele rotiri vor avea rezultate imediate care sunt imposibil de prezis. Se poate ca două câștiguri importante să vină la două rotiri succesive, așa cum este posibil să existe o serie de o sută de rotiri fără niciun câștig.

Există și o industrie a trucării aparatelor

Vorbim despre softuri care nu sunt modificate, pentru că se întâmplă ca aparatele de păcănele să fie programate astfel încât clienții să aibă câștiguri foarte mici, însemnând că operatorul va avea profituri mai însemnate. Recent, Poliția și DIICOT au destructurat un grup de evazioniști care modificau în acest sens software-ul aparatelor slot machine. Nu a fost primul caz de acest gen, presa publică periodic asemenea știri, iar jucătorii la păcănele sunt conștienți că pot fi în fața unui aparat „măsluit”, dar continuă să apese pe buton și să piardă bani.

În concluzie, nu vă bazați finanțele pe eventualele câștiguri la sloturi. Chiar dacă nu sunt trucate, softurile sunt programate să vă dea înapoi mai puțini bani decât ați investit, pe termen lung.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*