Ce îi transmit șoferii CT Bus prefectului Constanței

Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța din cadrul CT Bus, prin președintele Toma Daniel, i-a transmis un mesaj prefectului județului, George Niculescu.

Iată ce spune reprezentantul șoferilor:

„Stimate domnule prefect al județului Constanța, George Niculescu
Categoria profesională a șoferilor care deservesc transportul în comun se confruntă zilnic cu o serie de provocări. Totuși, când ne-am ales meseria aceasta, niciunul dintre noi nu s-a gândit nicio clipă că va fi forțat să se supună unui asemenea risc, așa cum este cel generat de pandemia COVID – 19.

Deși cu toții ne temem atât pentru noi, cât și pentru cei dragi, ne facem în continuare datoria și punem în mișcare transportul în comun din municipiul Constanța, pentru că suntem conștienți că acesta este modul nostru de a ajuta societatea în care trăim în aceste momente grele.
Am aflat, însă, cu stupoare și indignare, din presă și nu pe o cale oficială – așa cum ar fi fost normal – de decizia dumneavoastră potrivit căreia, în intervalul următor este posibil să fim solicitați pentru a transporta persoane în carantină.

Noi suntem oameni simpli, care muncesc în interesul constănțeanului de rând. Nu avem pregătirea necesară pentru un astfel de transport special și nici nu suntem dispuși să ne asumăm astfel de riscuri. Mai mult, considerăm că riscul se extinde inclusiv asupra cetățenilor pe care îi transportăm zilnic. Chiar dacă contactul nostru cu pasagerii este sporadic, știm cu toții că avem de a face cu o pandemie tocmai din cauza ratei mare de răspândire a noului tip de coronavirus.

În plus, considerăm că ar fi fost un act de normalitate să fim consultați, dacă nu chiar invitați în sedința unui comitet care se vrea a fi operativ, pentru a ne prezenta argumentele înainte de a fi luată o decizie.
Dacă vă pasă cu adevărat de cetățenii acestui oraș, vă rugăm să apelați la instituțiile care au și banii necesari, și pregătirea potrivită pentru a transporta cetățeni cu risc epidemiologic.

Ne-am bucura ca în această situație să nu fiți doar un om politic, ci un cetățean al Constanței, care ține cu adevărat la toți cei care locuiesc în acest oraș.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*