Certificate de atestare fiscală pentru înstrăinare bunuri mobile și/sau imobile eliberate online

SPIT Constanța

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează contribuabilii asupra posibilității de obținere online a certificatelor de atestare fiscală pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile și/sau imobile, accesând secțiunea “Servicii online/Certificat fiscal”, pe site-ul instituției www.spit-ct.ro.

Pentru a putea depune/obține certificatele de atestare fiscală este necesară autentificarea pe platforma e-Tax, cu precizarea că în situația în care nu dețin drept de utilizator și parolă, contribuabilii pot depune o cerere pe site-ul www.spit-ct.ro, la secțiunea “Servicii online/Plată impozite” sau accesa link-ul https꞉//etax.spit-ct.ro, caz în care datele de identificare vor fi primite la adresa de domiciliu, cu confirmare de primire.

Cererile vor fi înregistrate în sistem, iar certificatele de atestare fiscală vor fi publicate în 48 de ore de la depunerea acestora, respectiv 24 de ore pentru cele emise în regim de urgență, numai în condițiile în care contribuabilii nu figurează cu obligații fiscale neachitate.

Instituția precizează că certificatele fiscale vor fi semnate electronic, aflându-se sub protecția Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată și vor produce aceleași efecte ca și actul în forma autentică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*