Cine este constănțeanul care a plătit 18.000 de euro pentru un brad de Crăciun

Liviu Ghebaru și bradul pentru care a plătit 18.000 de euro

Pe 14 decembrie a avut loc Gala brazilor de Crăciun, un eveniment caritabil organizat de Asociația Caravana Fericirii, în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, BCR și Domeniile Mitroi.

Fiecare din cei prezenți a donat 500 de lei, bani cu care s-au cumpărat 1.000 de pachete cu alimente și jucării pentru copii din Dobrogea care nu numai că au nevoie de ele, dar se vor și bucura să le primească.

Organizatorii au organizat însă și o licitație. Brazi care mai de care mai frumoși și inediți, tematici, au fost vânduți celui care a oferit mai mult. Și aici a început spectacolul.

Îmbrăcați la patru ace, așa cum a fost cerința, oamenii de afaceri au fost generoși. Au plătit 95.000 de euro pentru brazi. Liana Stanciu, cea care a condus cu abilitate „ostilitățile”, nu s-a mulțumit cu atât. A plusat, oferind îmbrățișări pentru încă 5.000 de euro, pentru ca suma să fie rotundă. N-a fost nevoie de prea multe rugăminți. Așa se face că seara s-a încheiat cu 100.000 de euro strânși numai din licitație, bani cu care, pe lângă pachete, se va putea realiza cel puțin o sală de sport.

Cel mai scump brad a fost cel realizat de Fratelli Constanta with Saiko-Media&Signs. Pentru el s-au bătut mai multe persoane, dar pe final au rămas numai doi: oamenii de afaceri Florin Cârstocea și Liviu Ghebaur. A câștigat acesta din urmă, după ce a oferit 18.000 de euro. Liviu Ghebaur era, acum un deceniu, unul din personajele cele mai importante din Portul Constanța. Controla două firme foarte mari, North Star Shipping şi Minmetal, și se spune că era cel mai influent om de afaceri din domeniu. În 2015, cele două terminale au fost cumpărate de gigantul agroin­dus­trial american ADM. Ziarul Financiar scria că tranzacția ar fi fost de 70 de milioane de euro.

Licitația de 18.000 de euro o puteți urmări aici:

Au mai licitat cu generozitate Banca Comercială Română și Anca Perifan, acționar majoritar la Alezzi Beach Resort SRL, fiica omului de afaceri Costică Zelca, prezent și el la eveniment. S-a licitat și prin telefon, iar cel care a câștigat nu a dorit să-și dezvăluie decât prenumele.

Citiți mai mult AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*