Coca Cola este de peste două ori mai scumpă în România decât în Germania

Un german care a venit în România și a intrat într-un supermarket cu acționariat german a avut surpriza să constate că prețurile alimentelor erau mai mari decât în țara sa de origine, conform Adevărul.

El a intrat într-un supermarket din Sibiu, același pe care îl frecventează și acasă, în Germania, la Munchen. Nu a dat numele magazinului, însă spune că a observat această tendință și în altele, în România.

„Am intrat în magazin la Sibiu, să facem niște cumpărături și pentru noi, că tot am reușit în sfârșit să petrec sărbătorile acasă, în țară, dar avem în plan să le luăm cele necesare și părinților. Aici trebuie să spun și că nu am mai reușit să ajung în țară de dinainte de pandemie, iar ce am găsit acum în magazine nu m-a surprins, m-a șocat de-a binelea”, a spus el.

Prețurile din România, mai mari decât în Germania, 18,18 în România

Bărbatul, care are dublă cetățenie, susține că prețurile s-au dublat sau chiar triplat față de ultima dată când a fost în România, acum patru ani.

„S-au scumpit toate și în Germania, după pandemie și după război, dar ce am văzut în România… Sincer, ieșea scandal dacă făceau asta la noi, în Germania, să pună chiar asemenea prețuri… Exagerez poate, dar ieșea revoluție, oamenii nu răbdau! Văd că laptele pe care îl dau mamele copiilor costă mai mult în România, brânza la fel, e mai scumpă în România, dar și cârnații și carnea și majoritatea derivatelor. Am văzut că situația e cam la fel și când e vorba de  deodorante sau detergenți. Inuman! Din ce bani își face cumpărăturile românul plătit cu salariul minim pe economie când sunt asemenea prețuri? Înțeleg că magazinul se adaptează în funcție de cerere și ofertă și pune ce prețuri consideră de cuviință, e dreptul lor, dar totuși…”, a adăugat el.

Recomandare: Constanța, orașul în care este cel mai scump să trăiești din toată România. E mai scump decât în Bangkok, Istanbul, Moscova sau Bali

Coca Cola: 7,55 lei/l în Germania,

Am realizat azi o scurtă comparație. Ne-am uitat la prețurile magazinului Kaufland din Germania, pe care le-am luat de pe site-ul nemțesc, și la unele produse identice sau similare din România. În foarte multe cazuri, produsele vândute în Germania sunt mai ieftine sau mult mai ieftine decât cele din România. Am ales mai jos câteva exemple. La cartofi, de pildă, este o diferență mică, dar la alte produse este de peste două ori mai mare. Ca în cazul Coca Cola la doză, de pildă. Din România, am ales magazinele foarte mari, pentru a păstra același calibru.

Nr.ProdusGermaniaRomânia
1Cartofi, 5 kg3,79 euro = 18,8318,89
2Almette, cutie 250 gr0,95 euro = 4,72 lei6,89 lei
3Almette, 1 kg6,34 euro = 31,65 lei45,93 lei
4Fa, gel duș cu aloe vera, 250 grame0,88 euro = 4,37 lei13,69 lei
5Ou kinder0,69  euro = 3,4 lei4,30 lei
6Aparat de tuns multifunctional Braun MGK544049,99 euro = 248 lei283 lei, preț recomandat de vânzare: 419 lei
7Coca Cola la doză1 litru = 1,52 euro = 7,55 lei1 litru = 18,18 lei
8Spray Rexona Coton dry1,99 euro = 9,89 lei17,10 lei

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*