Comisia Europeană a aprobat un proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în şase judeţe din aria de operare a RAJA, în valoare de peste 466 milioane euro

raja

Comisia Europeană a aprobat proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată în şase judeţe din aria de operare a RAJA, informează Ministerul Fondurilor Europene printr-un comunicat.

„Proiectul, cu o valoare de peste 466 milioane euro, este cel mai mare din sectorul de apă/apă uzată, finanţat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare”, se menţionează în comunicat.

Datorită implementării acestui proiect va fi îmbunătăţită infrastructura de apă şi canalizare în 91 de localităţi din 6 judeţe din aria de operare a RAJA SA (Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Braşov). De asemenea, proiectul va contribui la îndeplinirea obligaţiilor de conformare impuse de directivele europene privind sectorul de apă şi apă uzată.

„Concret, de investiţiile în reţeaua cu apă vor beneficia 305.200 persoane, iar de cele în reţeaua de canalizare – 125.696 locuitori”, au precizat reprezentanţii ministerului.

Potrivit sursei citate, acelaşi beneficiar, RAJA SA, are în implementare un alt proiect de 47 milioane de euro, prin care sunt prevăzute investiţii în infrastructura de apă/ apă uzată din municipiul Oneşti.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*