Conducta de gaze a Transgaz a fost străpunsă. Aproape 13.000 de clienți afectați

Medgidia și Mihail Kogălniceanu au rămas fără gaze natural. Potrivit Primăriei Medgidia, Distrigaz Sud Rețele a anunțat că, urmare a unei avarii produse de către un terț pe conducta magistrală a transportatorului Transgaz, conductă din care sunt alimentate stațiile de reglare măsurare ale Distrigaz Sud Rețele din localitățile Medgidia și Mihail Kogălniceanu, Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale în cele două localități astăzi, 11 octombrie 2023, începând cu ora 13:30.

De această întrerupere sunt afectați un număr de 10.800 de clienți casnici și non-casnici din localitatea Medgidia, județul Constanța și 2.043 de clienți casnici și non-casnici din localitatea Mihail Kogălniceanu, județul Constanța.

Reluarea alimentării cu gaze naturale a acestor clienți se va realiza numai după remedierea defectului realizată de către reprezentanții transportatorului, fiind estimată pentru data de 12 octombrie 2023, în intervalul orar 08:00 – 18:00.

Pentru reluarea alimentării cu gaze naturale, consumatorii afectați de întrerupere sunt rugați să fie prezenți acasă în intervalul menționat. Furnizorul de gaze naturale își cere scuze pentru inconveniențele create clienților și le mulțumește pentru înțelegere.

Ce spune Prefectura Constanța

Prefectura Constanța a anunțat că, din cauza unui incident care a afectat conducta Transgaz, începând cu ora 16:45 a fost sistată livrarea gazelor către localitățile Medgidia și Mihail Kogălniceanu.

„Nu există niciun pericol pentru populație. Echipele distribuitorului lucrează în momentul de față la remedierea defecțiunii, urmând ca, pe parcursul zilei de mâine, să fie reluată furnizarea de gaz. Au fost afectați un număr de 10792 utilizatori casnici și noncasnici în Medgidia și 2041 în Mihail Kogălniceanu.”, a declarat Prefectura.

Reprezentanții instituției au mai spus că „este vorba despre o conductă străpunsă” și că nu dețin alte informați.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*