Constanța plătește cel mai mult din România pentru beculețele de Crăciun

Primăriile din România au făcut anul acesta achiziții publice pentru luminițele de Crăciun de circa 26 milioane lei, fără TVA. Majoritatea banilor, 17,6 milioane lei fără TVA, merg pe contracte date prin achiziții directe, potrivit unui clasament întocmit de Hotnews.

Cel mai mult plătește pentru luminițele de Crăciun Constanța, în jur de 2,4 milioane lei fără TVA. La Iași și Cluj-Napoca, primăriile plătesc aproximativ 1,3 milioane lei cu TVA pentru închiriere și montaj.

Întrebat de Constanța 100% cât costă factura la curent pentru beculețe, primarul a spus că „nu mult, pentru că sunt led-uri”, fără a avansa însă o cifră.

Constanța este condusă de primarul Vergil Chițac, PNL, city managerul Felicia Ovanesian, fost membru de conducere în PMP, dar și în PNL, și de viceprimarul Ionuț Rusu, PNL. Al doilea viceprimar, Florin Cocargeanu, USR, nu are atribuții în acest domeniu.

În București, Primăria Capitalei folosește luminițele vechi, dar montarea și demontarea lor costă peste 1 milion de lei. În București pun și Primăriile de Sector propriile luminițe. Dar aceștia nu sunt toți banii care merg pe luminițe.

Citiți mai mult AICI.

Foto: Primăria Constanța

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*