Constanța rămâne fără fabrică de bere, în Galați se deschide una de ulei

Peste 90 de oameni vor rămâne fără loc de muncă

Compania elveţiană SunPro va deschide la Galaţi o fabrică de ulei și va crea circa 200 de locuri de muncă noi. În Constanța, anul acesta se va închide fabrica de bere, iar 92 de persoane vor rămâne fără serviciu.

Conform reprezentanţilor Primăriei Galaţi, fabrica va fi investiţia unei companii elveţiene, iar valoarea investiţiei se ridică la peste 20 de milioane de euro.

Odată pusă în funcţiune, fabrica va genera aproximativ 200 de noi locuri de muncă.

Reprezentanţii companiei elvețiene SunPro şi directorul Zonei Libere Galaţi au semnat, luni, contractul de concesiune, în prezenţa primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

”Zona Liberă a devenit foarte atractivă în ultimii ani şi mă bucur că avem un nou investitor care va crea noi locuri de muncă şi va aduce plus valoare oraşului nostru. Este încă o dovadă că Galaţiul oferă oportunităţi foarte bune pentru investiţii”, a declarat primarul oraşului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Contractul de concesiune a fost încheiat pentru o perioadă de 49 de ani.

Vă reamintim că Heineken România, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa berii, va închide în a doua parte a anului fabrica din Constanţa, marcând a patra închidere a unei fabrici pe plan local după intrarea în piaţă.

Heineken are 92 de angajați în Constanța.

Anunţul a fost făcut anul trecut printr-un comunicat de presă.

Fabrica de bere din Constanța are o istorie de peste 50 de ani şi este un reper pentru sectorul berii local.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*