Constanța va avea stadion de 480 milioane lei

Guvernul României a aprobat astăzi, în ședință de Guvern, proiectul privind construcția noului stadion în Constanța. Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei, va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Capacitatea arenei va fi de 18.000 de locuri. Durata de proiectare și execuție a lucrărilor este estimată la 28 de luni. Stadionul va avea grad de clasificare UEFA 4 (nivel maxim, redenumit Elite).

Va mai fi construit un teren de antrenament, cu 6 piste de atletism , cu o capacitate de 1.000 de locuri. Construcția va mai cuprinde săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative și comerciale.

Caracteristicile stadioanelor în funcție de categorii. Foto: Wikipedia

Demersurile pentru ca orașul Constanța să aibă un nou stadion au fost începute de fostul primar Decebal Făgădău.

Cel mai mare stadion din Cluj, Cluj Arena, a fost construit în 2011 și aparține Consiliului Județean Cluj. Compus din două tribune și două peluze, stadionul are o capacitate de 30.201 locuri, majoritatea acoperite. Fiind construită la cele mai înalte standarde, noua arenă este cotată ca fiind un stadion din categoria UEFA Elite (precum noul stadion național).

V-ar putea interesa și:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*