Constănțenii pot accesa fonduri europene pentru pescuit și agricultură

Banii europeni pentru pescuit și acvacultură își caută beneficiarii în județul Constanța.

Asociația Grup Local Dobrogea Nord a lansat proiectul “Dobrogea Nord – Pământul sălbatic între Dunăre și mare”, proiect ce vizează dezvoltarea comunităților pescărești.

Prin implementarea acestui proiect, reprezentanții asociației își propun dezvoltarea sustenabilă a activității de pescuit din Nordul județului Constanța bazată pe activități durabile care să ia în considerare aspectele legate de protecția mediului, creșterea economică, crearea de locuri de muncă, atragerea tinerilor spre sectorul pescuitului și acvaculturii și, nu în cele din urmă, promovarea inovării în acest sector. Proiectul, finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020, vine în întâmpinarea mediului de afaceri local, reprezentanților societății civile și autorităților locale, actori care doresc să se implice în dezvoltarea durabilă a comunităților locale.

Obiectivele țintă vizate de echipa de implementare a proiectului sunt:

1. Dezvoltarea viabilă și competitivă a pescuitului comercial și a acvaculturii din zona pescărească a FLAG Dobrogea Nord;

2. Dezvoltarea durabilă a zonei pescărești prin asigurarea condițiilor pentru creșterea bunăstării și a coeziunii sociale și de respectarea mediului.

Valoarea totală alocată implementării strategiei este de 14,254,211.93 lei, iar finanțarea din bugetul național depășește două milioane de lei.

Prezent la conferința de lansare a proiectului, viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, a precizat că își dorește ca un număr cât mai mare de beneficiari să depună proiecte care să vină în sprijinul comunității.

Apreciez eforturile pe care le faceți pentru a ține în viață acest FLAG, nu este ușor, în sistem există multe opreliști, cunoaștem acest lucru, dar este lăudabil faptul că reușiți să lansați aceste oportunități de finanțare pentru pescari. Deși banii nu sunt mulți, sunt suficienți pentru a fi investiți în comunitatea locală și îi încurajez pe toți beneficiarii să depună proiecte, pentru că ar fi păcat ca acești bani să nu fie absorbiți la Constanța. M-aș bucura să avem proiecte corecte, sustenabile și care să răspundă nevoilor comunitățiia declarat Costin Răsăuțeanu, viceprimarul municipiului Constanța.

Ne dorim ca prin acest proiect să dezvoltăm comunitățile pescărești și de acvacultură, să dezvoltăm pescuitul în zonă și să creăm o infrastructură de pescuit, mai ales că există loc și oportunități unde să introducem acești bani europeni. Ne dorim să primim proiecte viabile, cu atât mai mult cu cât ni se pot alătura și primăriile’’ a declarat Sorin Mănăilă, managerul general al Asociației Grup Local Dobrogea Nord.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*