Constantin Frățilă, decizie favorabilă în procesul cu ASF

Constantin Frățilă

Constantin Frățilă a obținut o primă decizie favorabilă la Curtea de Apel Constanța în procesul deschis în contradictoriu cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru sancțiunea primită în septembrie 2018.

În septembrie 2018, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras avizul acordat lui Constantin Frățilă pentru ca acesta să fie membru în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania. Decizia Autorității a fost generată de faptul că omul de afaceri constănțean era vizat de o anchetă a DIICOT Constanța chiar și pentru posibile fapte de manipulare a pieței de capital. 

Acum pe strada lui Constantin Frățilă pare că a răsărit soarele din mai multe motive.

„Admite în parte cererea. Dispune suspendarea executării deciziei nr. 1095/13.09.2018 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară cu privire la retragerea aprobării calităţii de membru în consiliul de supraveghere a SIF Transilvania SA acordată lui Constantin Frăţilă prin avizul nr. 422/26.07.2017 până la soluţionarea definitivă a cererii privind anularea actului administrativ menţionat. Respinge cererea cu privire la suspendarea deciziei nr. 1212/10.10.2018 emisă de Autoritatea de Supraveghere Financiară în soluţionarea plângerii prealabile formulate de reclamantul Constantin Frăţilă. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Curtea de Apel Constanţa sub sancţiunea nulităţii”, a decis Curtea de Apel Constanța pe 17 ianuarie. 

La baza deciziei Curții de Apel Constanța s-ar putea să stea și faptul că între timp procurorii DIICOT Constanța au clasat dosarul deschis împotriva lui Frățilă și apropiaților acestuia. Conform informațiilor NewsOnline cei de la SIF Transilvania au contestat la procurorul șef al DIICOT Constanța soluția de clasare dar nici până în prezent nu au primit un răspuns.

În altă ordine idei, tot legat de SIF Transilvania, încercarea unui „centru de putere” afiliat celor din conducerea Băncii Transilvania de a bloca avizarea lui Dan Paul, președintele Asociației Brokerilor din România, ca membru provizoriu în Consiliul de Supraveghere de la SIF Transilvania, a eșuat.

Mai concret, SIF Transilvania anunțaseră în septembrie 2019, că l-a numit pe Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor din România, pentru un mandat provizoriu în Consiliul de supraveghere, fără a se preciza durata mandatului.

Citiți mai mult pe Newsonline.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*