CT BUS este o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud- Est, anunță Primăria Constanța, printr-un comuicat de presă.
În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Flota CT BUS are acum 104 autobuze diesel euro 6 NOI si se află în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri.
„În 2016, RATC avea datorii către bugetul de stat de 5 milioane de euro și sechestru pe tot. Toată lumea era nemulțumită, și conducerea și sindicatele și clienții si municipalitatea.
Erau două opțiuni: să lăsam sa moară regia, insolvență, plan de reorganizare, se salva ce se putea salva sau varianta grea, să ne așezăm la masă să facem o planificare, să muncim, sa fim serioși, să plătim. Știam foarte bine că e destul de greu sa ajungem la momentul de astăzi. În primul rând, am avut de optat între a schimba pur si simplu flota sau a schimba radical modul în care noi operăm pe palierul de mobilitate. Am ales modul radical așa că astăzi avem 104 autobuze diesel euro 6 NOI si suntem în proces de achiziție pentru 41 de autobuze electrice, 21 de 12 metri și 20 de 10 metri. Odată cu înființarea CT BUS deschidem un capitol nou si naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator public din Regiunea de Sud- Est.
Trebuie să investim în continuare în creșterea flotei. Politica noastră va fi una de încurajare a transportului public cu linii dedicate transportului în comun, o grijă sporită pentru stații.
Să nu vă opriți din progres si să vă gândiți la transport pentru elevi, la rute estivale, la rute nocturne, la rute dedicate celor care lucrează în turism, la rute ocazionale în funcție de evenimente”, le-a transmis primarul Decebal Făgădău celor din conducerea CT BUS.
„Mulțumesc domnului primar, domnilor viceprimari, colegilor din primărie. Este un proiect pe care domnul primar l-a început acum multă vreme si reușim astăzi, după mai bine de un an de zile, să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce privește întregul sistem de mobilitate în municipiul Constanța și poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană”.
Bogdan Niță, directorul CT BUS
Începând cu data de 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă de Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni.
Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.
CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai.
Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.
Reamintim faptul că pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.
Sursă foto/video: Primăria Constanța
Fii primul care comentează