Cu cine va negocia Oil Terminal construirea unui terminal de bitum

Dana Oil Terminal din Portul Constanța
Dana Oil Terminal din Portul Constanța

Oil Terminal va negocia cu Euronova Energies pentru construirea unui terminal de bitum în Portul Constanța, a anunțat compania pe Bursa de Valori București. Consiliul de Administrație a convocat sedinta AGEA pe 28 martie pentru aprobarea demarării negocierilor cu ofertantul clasat pe primul loc.

Oil Terminal a primit oferte de la șapte firme pentru construirea unui terminal de bitum, iar Euronova Energies SA, un trader elvețian de produse petroliere și gaz care mai deține birouri și în Emiratele Arabe Unite și Serbia, este ofertantul clasat pe primul loc. 

În ședința din data de 23.02.2024 Consiliul de Administrație a avizat Raportul procedurii întocmit de către Comisia de evaluare  și a convocat ședința AGEA ce va avea loc în data de 28/29.03.2024 pentru constituirea parteneriatului.

Euronova vine cu banii și logistica, Oil Terminal pune la dispoziție spațiul, adică platforma situată în incinta portului Constanța, Dana 69.

Euronova Energies comercializează, transportă și depozitează țiței și produse rafinate pe piața din Europa de Sud-Est. Compania are capacități de stocare pe coasta Mării Adriatice, dar și la Marea Neagră, potrivit datelor de pe site-ul propriu al companiei. Compania are sedii la Geneva (Elveția), Dubai (EAU) și Novi Sad (Serbia).

Firmele care au mai depus oferte sunt: Socar Petroleum S.A., Takida Terminal S.R.L., Frial S.A., OMV Petrom S.A., Vitaro Energy S.R.L. și Trafigura Pte Ltd.

Terminalul de bitum va fi amplasat pe actuala platformă a Secţiei Platformă Port, situată în incinta Portului Constanţa, Dana 69, pentru care Oil Terminal are încheiat un contract de închiriere cu Administraţia Porturilor Maritime Constanţa. Poziţionarea strategică a platformei pe care se va construi terminalul de bitum constituie un avantaj imbatabil prin accesul la toate căile de transport (maritim, feroviar şi rutier).

Recomandare: Ce diferențe sunt între șefii porturilor Constanța și Rotterdam

Oil Terminal este una dintre cele mai mari companii din portofoliul Energiei.

În prezent, în incinta Port Constanța funcționează un singur furnizor de servicii de manipulare și depozitare bitum.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*