Cum am cumpărat cu 35 de lei o ceașcă gratuită

Astăzi am reușit un fel de record în materie de cumpărături. Am cumpărat, cu 35 de lei și ceva bănuți, o ceașcă de cafea care îmi fusese oferită gratuit.

Am fost la magazinul Coffee Shop, de pe bulevardul Tomis din Constanța, unde găsesc sortimente mai deosebite de cafea (și de ciocolată, între noi fie vorba). Am cumpărat un kilogram de cafea, iar cel care mi le-a înmânat a spus că am primit gratuit o ceașcă. Era un fel de promoția pentru fiecare kilogram cumpărat. Am cules în fugă și niște ciocolată cu sare de mare. Total: 158 de lei. Mai mult ca de obicei, dar m-am gândit că s-a scumpit cafea. Or fi probleme în Columbia, mi-am zis. Am ieșit, am verificat bonul în drum spre mașină și am observat că ceașca a costat 35 de lei și ceva. Nu era un capăt de țară, dar nici nu-mi plac gratuitățile pe care le plătesc din buzunar. M-am întors, am arătat bonul și, evident, mi s-a dat dreptate. În teorie. În practică, lucrurile au fost mai complicate. Suma a fost bătută în casă, plătisem cu cardul, iar cel care a făcut-o a uitat să introducă și reducerea. Soluția mea: „Lăsați banii acolo, vă dau diferența și mai cumpăr un pachet de cafea”. Gânditor, omul s-a întrebat retoric: „Cum să fac?”. Am revenit cu propunerea, nefiind convins că o auzise prima dată. Vorbele s-au pierdut în aer. A venit însă contraoferta: „Vă mai dau o ceașcă!”.

Evident, domnul nu știa că dulapul meu de cești e plin și că nu mai am nevoie de încă una.

Am mulțumit și am plecat strângând la piept ceașca mea gratuită pe care am plătit 35 de lei.

Vă recomand magazinul, găsiți cafea bună, iar ciocolata cu sare de mare vă va face să uitați de orice dietă. Atenție însă la daruri!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*