Cum facem cumpărături inteligente?

De foarte multe ori, cheltuim multi bani pe lucruri de care nu avem neaparat nevoie sau ne cumparam produse care se strica repede sau nu au calitatea dorita. Acest lucru se poate intampla fie din neatentie, fie din cauza ca nu ne planificam suficient de mine momentele cand mergem la cumparaturi. Si pentru ca se apropie perioada sarbatorilor cand avem tendinta sa cheltuim mult, e important sa stim cativa pasi care ne pot ajuta sa facem cumparaturi cu cap.

In primul rand, inainte de a pleca la cumparaturi informeaza-te despre produsul pe care vrei sa-l cumperi, mai ales daca e vorba de un produs costisitor pe care vrei sa il folosesti pe termen lung.

In al doilea rand, citeste cu atentie etichetele si asigura-te ca intelegi cum se intretine produsul. Nu uita de reduceri. Majoritatea magazinelor pun produsele la reducere dupa ce trec sarbatorile pentru a aduce clientii inapoi in magazin, asa ca e momentul propice sa profitam de aceste cumparaturi.

Nu in ultimul rand, analizeaza cu atentie calitatea unui produs, nu doar pretul. Degeaba iti cumperi un frigider ieftin daca trebuie sa-l repari din 2 in 2 ani.  

In plus, nu uita cea mai importanta regula legata de cumparaturi: luam cu noi lista de cumparaturi si incercam sa luam doar ce avem nevoie si am pus pe lista. Un cumparator bine informat poate reduce costurile pentru intretinerea si repararea produselor, asa ca intodeauna trebuie sa faci cumparaturi cu cap si sigur bugetul tau nu va avea de suferit foarte mult.

Articol pus la dispoziție de Școala de bani BCR.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*