De ce nu are Constanța stații de autobuz

Municipiul Constanța nu are stații de autobuz și nici nu va avea în viitorul apropiat. După ce primarul Vergil Chițac a dispus ca cele existente să dispară, a încercat să facă o licititație pentru amplasarea unora noi. De fapt, a și făcut, dar, ca multe din lucrurile actualei administrații, a făcut prost.

Licitația a fost organizată, iar câștigătoare a fost desemnată firma unui afacerist din Constanța. O altă companie a depus însă contestație. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 1222 din 15 iunie 2022 prin care îi dă dreptate.

Firma cu pricina a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire și reevaluareea ofertei tehnice a unui dintre ofertanți.

Amănuntele sunt tehnice, se întind pe 28 de pagini.

Importantă este decizia: CNSC a admis contestația formulată de firmă în contradictoriu cu municipiul Constanța și a dispus reevaluarea ofertei.

Decizia poate fi atacată.

Surse neoficială vorbesc despre faptul că afacerea stațiilor de autobuz ar fi un blat al unuia dintre apropiații primarului, care are o prietenie publică cu omul de afaceri care a fost desemnat câștigător. Nu știm dacă e așa. Știm însă că, iată, o insituție a statului a decis că procedura a încălcat legea și mai știm că de peste un an de zile constănțenii așteaptă autobuzele în frig, ploaie, caniculă, etc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*