Deputatul Marian Crușoveanu anunță moartea dosarului cu șină

De la 1 ianuarie 2022, epoca dosarului cu șină și fără dosar cu șină și a copiei de buletin se va termina.

„În Plenul Camerei Deputaților, am adoptat un proiect de lege, prin care se interzice instituțiilor publice să solicite copii de pe avize sau alte documente ce au fost emise de către instituții ale statului român. Această lege este un pas important spre simplificarea birocrației și vizează atât persoanele fizice, cât și cele juridice.”, a anunțat deputatul PNL Marian Crușoveanu.

„Cu toții suntem conștienți de necesitatea digitalizării accelerate a administrației publice, iar această măsură legislativă are în vedere facilitarea acestui proces. Cu toții am trecut prin situația în care, pentru o simplă copie de pe buletin, am alergat de la un xerox la altul și am stat la cozi, pierzând ore în șir.”, a mai spus acesta.

Camera Deputaților este decizională, iar după votul de astăzi, legea a fost transmisă președintelui României pentru promulgare. De la 1 ianuarie 2022, această lege va intra în vigoare, astfel încât serviciile publice ale administrației vor deveni mult mai accesibile și mai simplificate pentru toți cetățenii.

„Prin această lege, se anunță sfârșitul epocii dosarului cu șină. Am votat pentru acest proiect de lege, pentru că cetățenii români au nevoie de servicii publice simplificate, iar în era evoluției tehnologice, apelul la avantajele digitalizării reprezintă o soluție.”, a conchis deputatul liberal.

Fii alături de noi pe Facebook

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*