DP World rămâne în Portul Constanța încă cel puțin 30 de ani

DP World Constanța
DP World Constanța

DP World Constanța a semnat reînnoirea contractului de concesiune cu Administrația Porturilor Maritime Constanța până în anul 2049.

Contractul de concesiune a fost initial semnat de catre DP World Constanta in anul 2003, iar terminalul a devenit operational in Aprilie 2004. Anual, compania a obtinut, atat din partea administratiei portului cat si din partea Camerei de Comert Constanta, titlul de cel mai bun operator portuar. Extinderea prezentului contract creeaza premisele ca DP World sa mentina, opereze si sa continue sa dezvolte terminalul de containere din portul Constanta Sud.

Terminalul deserveste atat piata locala si teritoriul invecinat cu ramificatii catre Europa Centrala, cat si Ucraina, Rusia, Bulgaria, Georgia si Moldova prin conexiuni directe cu nave tip feeder. Pozitia geografica s-a dovedit a fi una ideala ca centru de tranzit pentru marfurile din regiunea extinsa a Marii Negre.

DP World Constanta ofera importatorilor si exportatorilor din Europa Centrala acces rapid si eficient din punct de vedere al costurilor catre piata asiatica in contrast cu rutele traditionale Nord Europene, prin evitarea nodurilor intermodale congestionate din vestul Europei.

Pentru promovarea acestei rute, DP World dezvolta in mod activ o retea intermodala dinspre portul Constanta, venind in sprijinul expeditorilor si a nevoii de fluidizare a fluxului de marfuri. Capacitatea curenta a terminalului este de 1.000.000 TEU, existand potential de extindere etapizata pentru acomodarea unui volum de peste 4.500.000 TEU.

Avand recunoasterea “best in class”, cu o capacitate semnificativa de extindere, DP World Constanta va continua sa aduca plus valoare tuturor partenerilor din lantul logistic.  

„Acest contract reprezinta un castig pentru ambele parti, si reflecta angajamentul DP World in administrarea portofoliului nostru pentru a ne asigura ca vom continua sa livram un beneficiu net pozitiv atat pentru economie, cat si pentru comunitatile in care traim si ne desfasuram activitatea. Aceasta dovada de incredere in DP World, in calitate de partener de renume mondial cu cea mai buna combinatie de capital, tehnologie si aptitudini, se potriveste cu aspiratiile noastre strategice in regiune. Ramanem angajati fata de Romania! Semnarea acestui contract va continua sa intareasca legaturile puternice dintre DP World si Guvernul Romaniei. De asemenea confirma angajamentul pe termen lung de a stabili noi standarde in eficientizarea lanturilor logistice pentru clientii nostri, prin solutii de tranzactionare inteligente si continuarea dezvoltarii capacitatilor terminalului.”

Cosmin Cârstea, Director General DP World Constanța

DP World Constanța s-a înființat în anul 2004. În 2017 a înregistrat cea mai mare cifră de afaceri din istoria sa, 195.513.886 lei, și un profit de 52.312.839, cu un număr mediu de 453 de angajați.

DP World profit
Sursă date: Vrajitorul.eu

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*