„Eco Art – Ateliere de artă ecologică pentru copii instituționalizați”, proiectul finanțat de AFCN cu 70.000 de lei

Eco Art comunicat de presa foto (2)

Copii din centre de plasament, implicați în ateliere de artă ecologică cu materiale reciclabile

Zeci de copii din centre de plasament din județul Constanța sunt implicați, în această perioadă, într-un proiect cultural inedit.

Intitulat „Eco Art – Ateliere de artă ecologică pentru copii instituționalizați”, proiectul presupune organizarea, în lunile aprilie și mai 2022, a cinci ateliere creative la care participă copii și adolescenți cu aptitudini artistice cu vârsta cuprinsă între 10 – 18 ani instituționalizați în centre de plasament din aria de competențe a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Proiectul este organizat de Rusu I. Georgiana P.F.A și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Bugetul este de 77.800 lei (70.000 lei – finanțare A.F.C.N., 7.800 lei – contribuția proprie a beneficiarului)

Parteneri sunt: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Constanța, Asociația Centrul Comunitar „Open Doors”, compania de salubrizare Polaris M Holding și compania de transport auto Business Class Tour.

Participanții, împărțiți pe două grupe de vârstă (10 – 14 ani și 15 – 18 ani), vor lucra la cele 5 ateliere creative sub îndrumarea unui specialist în ecologie și a 10 artiști plastici care le vor fi mentori – instructori. Cele 5 ateliere (1. lemn, 2. plastic, 3. hârtie/carton, 4. sticlă, 5. doze de aluminiu) se vor desfășura la sediul partenerului Asociația Centrul Comunitar „Open Doors”, materialele reciclabile necesare fiind puse la dispoziție de partenerul Polaris M Holding. În fiecare atelier vor fi realizate minimum 5 produse artistice de dimensiuni diferite care vor fi expuse în cadrul unei expoziții ce va fi inaugurată pe 1 iunie, de Ziua Copilului, la sediul Asociației Centrul Comunitar „Open Doors” Constanța. După o săptămână, expoziția va fi mutată și în două centre comunitare din județ din aria de competențe a D.G.A.S.P.C. Constanța.

„Proiectul va contribui la dezvoltarea abilităților artistice și de socializare ale copiilor și adolescenților cu nevoi speciale, aspecte benefice pentru incluziunea lor în mediul tipic și în societate, dar și la creșterea nivelului de conștientizare a comunității cu privire la problemele acestora. Favorizarea explorării și observarea emoțiilor – atât conștiente, cât și subconștiente – prin intermediul artei va încuraja dezvoltarea exprimării libere, va genera un potențial interes pentru artele vizuale și pentru protejarea mediului și va promova formule noi de adresabilitate şi comunicare în rândurile copiilor și adolescenților instituționalizați.”, a declarat Georgiana Rusu, organizator.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*