Emiratele Arabe Unite au pus ochii pe Portul Constanța

Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud, a anunțat ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu.

„În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din Port.

Am stabilit să înființăm un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înțelegere între Portul Constanța și AD Ports Group.

I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze Portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port.

Am discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara “Traian Vuia”, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier.”, a precizat acesta.

Acest Centru Intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale.

In vizia din Dubai este prezent și directoriul Administrației Porturilor Maritime, Florin Goidea.

V-ar putea interesa și:

Administrația Porturilor Maritime Constanța a ajuns la cel mai mare număr de salariați din ultimul deceniu și la un profit (prea) mare

Cifra care ar trebui să dea fiori reci conducerii Portului Constanța și Ministerului Transporturilor: 3.985

De ce nu este portul Constanța buricul pământului VIDEO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*