Fabrica de amidon din Medgidia, construită cu un ajutor de stat de 80 milioane lei, este condusă de un fost hoge

Autorizația de construire pentru fabrica de amidon care se va construi în Medgidia a fost semnată, recent, de primarul localității, Valentin Vrabie.

„Am semnat autorizația de construire pentru cea mai mare fabrică de amidon din sud-estul Europei. SC OMNIA EUROPE SA dezvoltă în municipiul Medgidia o investiție care schimbă radical destinul economic al județului Constanța, resuscitând atât sectorul economic cât și piața forței de muncă.
Iată că după multă muncă și eforturi susținute, unul dintre punctele esențiale ale Angajamentului meu pentru Medgidia – „Crearea unui climat administrativ adecvat atragerii investițiilor private pentru crearea locurilor de muncă și sprijinirea mediului de afaceri local” a devenit realitate!”, a scris edilul pe pagina sa de socializare.

Proiectul, sprijinit de Ministerul Finanțelor Publice prin acordarea de ajutor de stat în baza HG nr. 807/2014 vizează investiția de tip greenfield pentru producția de amidon, maltodextrină, gluten, gluten furajer şi germeni de porumb ce va fi realizată de SC OMNIA EUROPE SA.

Investiţia va beneficia de un ajutor de stat de 80,5 milioane lei, oferit în 2018 de Guvernul României.

Directorul compa­niei Omnia Europe, deţinută de Tosmur Grup (controlat de omul de afaceri turc Fatih Tosmur) este Ozgun Arslan, membru important al comunității tătare din zonă. A fost hoge în Peștera până în 2016, iar la alegerile din 5 iunie a fost ales consilier municipal în Medgidia. Primarul Vrabie l-a propus pentru postul de viceprimar, în 2016, dar nu a fost votat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*