Fabrică de amidon în Medgidia, 200 de noi locuri de muncă

fabrică de amidon medgidia
Locul unde va fi amplasată fabrica de amidon din Medgidia

Planul Urbanistic Zonal pentru fabrica de amidon care se va construi în Medgidia a fost prezentat în dezbatere publică, joi, 7 februarie.

În sala de ședințe a Primăriei municipiului Medgidia a avut loc dezbaterea publică cu tema: ,,Inițiere PUZ – construire fabrică de amidon, instalații aferente, clădiri de birouri, administrative și împrejmuire imobil – teren identificat cu nr. cadastral și extras de carte funciară 106771, municipiul Medgidia”, inițiator fiind SC OMNIA Europe SA, compania care construiește fabrica.

Dezbaterea a fost prezentată de reprezentanții firmei de proiectare, Specto Management Solutions – arhitect Dana Gosporovici și coordonatorul proiectului, Bariș Ubus. Prin planul urbanistic zonal se stabilesc condițiile pentru: utilizarea funcțională a terenului în relație cu planurile de urbanism aprobate în zonă, reglementarea funcțiunii terenului, modului de ocupare a terenului și condițiile de realizare a construcțiilor. Terenul analizat în P.U.Z. este situat în partea de Est a municipiului Medgidia, la sud de Canalul Dunare Marea Neagră, într-o zonă industrială parțial funcțională, în proprietatea S.C. OMNIA EUROPE S.A., conform C.F. nr. 106771. Suprafaţa de 103.038,96 mp a teritoriului analizat în P.U.Z. este alcătuită din teren viran neconstruit, neexistând riscuri naturale în zona studiată şi nici în vecinătăţi. În zonă nu sunt surse majore de poluare a mediului.

„După faza aprobării Planului Urbanistic Zonal va urma obținerea autorizației de construcție, aceasta urmând a se realiza în mod etapizat, producția crescând treptat până în anul 2025. Se va începe cu un număr de 170 de angajați, care va ajunge la 200.”, au precizat reprezentanții Primăriei Medgidia, printr-un comunicat de presă.

Investiţia de peste 200 de milioane de euro aparţine grupului turcesc Tosmur Group, unul dintre primele patru companii mondiale de profil. Fabrica se va construi pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră, pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare e teren pe care investitorul le-a cumpărat.

Omnia Europe a primit din partea Guvernului României, în urmă cu câteva zile, 80,5 milioane de lei ca ajutor de tip greenfield, ajutor de stat pentru stimularea investiţiilor majore.

„Banii care au venit de la stat sub formă de ajutor trebuie să-i întorci înapoi în economie sub formă de taxe şi impozite. Vor fi create peste 240 de locuri de muncă, în conformitate cu planul de afaceri. Investiţia se va face etapizat şi va depăşi 200 de milioane de euro”, a declarat Narcisa Uysal, CEO Omnia Europe, potrivit Adevărul.

Vă reamintim că, în primele 11 luni ale anului trecut, volumul total al schimburilor comerciale ale României cu Turcia a fost de 5.139,503 milioane de euro, din care exporturi de 1.840,518 milioane de euro și importuri de 3.298,985 milioane de euro. Detalii aici.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*