Festivalul Iernii 2018 ne costă peste 1,3 milioane de lei

Clara Ghiuvelechian este persoana fizică autorizată care organizează, în acest an, Festivalul Iernii, pentru care a primit peste 1,3 milioane lei de la Primăria Constanța (foto: Facebook)

Festivalul Iernii 2018, organizat în Constanța, ne costă, pe toți, 10.000 de euro în fiecare zi. Cum acesta se va derula pe o perioadă de 30 de zile, costul total este de circa 300.000 de euro. Mai exact: 1.351.250 lei.

Banii pentru Festivalul Iernii 2018 sunt achitați de către toți constănțenii, din bugetul local, și sunt acordați de Primăria Constanța.

Firma care a câștigat banii nu este un SRL, ci o persoană fizică autorizată înregistrată din 28 noiembrie 2016. Este vorba despre Ghiuvelechian Clara PFA. Ghiuvelechian Clara este actriță la Teatrul pentru Copii și Tineret din Constanța, dar și angajată a Facultății de Arte din cadru Universității Constanța.

Este primul mare eveniment organizat de actriță de la teatrul de păpuși. Aceasta a vrut să organizeze și altele, dar nu a reușit, din cauza unor erori grave de procedură. În luna aprilie a acestuia an, de exemplu, a depus o oferă pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă pentru organizarea şi derularea evenimentului „Ziua Constanţei 2018“, alături de Asociația Best Events. Reprezentanții Primăriei au respins oferta PFA-ului pentru că nu a îndeplinit condiţiile obligatorii de participare, condiții impuse de Legea 305/2005. Prin urmare, pentru că a rămas un singur competitor, procedura a fost anulată.

Pentru Festivalul Iernii, procedura a fost modificată, iar Ghiuvelechian Clara PFA a fost desemnată câștigătoare. Din informațiile noastre, aceasta este sprijinită de mai multe asociații și persoane cu experiență în domeniu, dar care, la acest eveniment, din diferite motive, nu au dorită să iasă în prim plan. Este de înțeles că o actriță cu un PFA înființat în urmă cu doi ani, care a ratat proiecte pe legea 350, nu are experiență în realizarea unor evenimente de asemenea amploare și că are nevoie de ajutor,

Festivalul Iernii 2018 a început cu stângul. Sâmbătă, cu câteva ore înainte de inaugurare, site-ul nu funcționa, deși mass-media trimisese comunicate de presă în care se spunea că detalii despre program pot fi consultate pe site.

Azi, duminică, site-ul funcționa, dar nu avea postat un singur comunicat de presă. Nici vorbă de programul pe cele 30 de zile. Este prima dată când Primăria Constanța nu impune concerte, în weekend-uri, pentru un astfel de festival, deci este posibil ca programul să fie întocmit pe genunchi, în mers.

Articol preluat din ziarul CT100.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*