Gara Constanța, reabilitată cu 10,4 milioane lei

Lucrările la tunelul pietonal din Gara Constanţa au fost finalizate în proporţie de 70%, a anunțat CFR Infrastructură, pe propria pagină de Facebook.

„În staţia CF Constanţa, lucrările de reparaţii capitale la liniile de cale ferată şi la tunelul pietonal înregistrează un procent de execuţie de 60%, respectiv 70%. Constructorul a finalizat până în prezent lucrările de reparaţii capitale la două dintre cele patru linii, şi anume la linia 3 (654 m) şi la linia 4 (703 m), inclusiv drenul dintre linii, iar la tunelul pietonal s-au finalizat lucrările de etanşare prin injecţii intramurale la extrados şi tartarea fisurilor şi crăpăturilor prin injecţii cu răşini poliureatanice elastice, placarea pereţilor tunelului cu faianţă pe o înălţime de 2 m, zugrăvirea acestora şi a tavanului cu vopsea lavabilă, repararea rampelor scărilor de acces în tunel”, precizează sursa citată.

Conform companiei, în prezent se execută lucrările de reparaţii capitale la linia 2 (665 m) şi linia 3 (703 m), iar în interiorul tunelului pietonal (…) de 460 mp se execută deja lucrările de montare a gresiei. De asemenea, constructorul a comandat, deja, şi cele trei platforme elevatoare care se vor monta la fiecare scară din capatul “y”, rolul acestora fiind asigurarea accesului persoanele cu dizabilităţi, din tunel pe peroane.

Programul de reparaţii din Gara Constanţa, la tunelul pietonal şi la liniile 1, 2, 3 şi 4, a fost demarat de Sucursala Regională CF Constanţa anul trecut în luna octombrie, valoarea investiţiei fiind de 10,4 milioane de lei, din fonduri de la bugetul de stat.

Lucrările sunt executate de SC Wiebe România şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de exploatare, a serviciilor publice oferite călătorilor şi crearea condiţiilor specifice de acces şi de deplasare pentru persoanele cu dizabilităţi.

Termenul de finalizare al lucrării este semestrul al doilea din acest an.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*