Grevă pe termen nelimitat la Casa de Asigurări de Sănătate Constanța 

Casa de Asigurări de Sănătate Constanța informează asigurații, furnizorii, precum și agenții economici, că de astăzi 02.11.2023, începând cu ora 09:00 nicio operațiune specifică obiectului de activitate al instituției nu va mai fi posibilă.

„Toți angajații din cadrul caselor de asigurări de sănătate, la nivel național, protestează prin întreruperea lucrului pentru o perioadă nedeterminată.”, a transmis CJAS.

„Facem apel la înțelegerea asiguraților județului Constanța și îi rugăm să nu se deplaseze la instituție, având în vedere că solicitărilor nu le vor putea fi rezolvate.”, au mai spus aceștia.

eamintim că, în iulie 2023, Sindicatul Casei de Asigurări de Sănătate Tomis Constanța a demarat la nivelul Federației Sindicatelor Caselor De Asigurări De Sănătate, din care și Sindicatul CAS Tomis Constanța face parte, procedurile în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă la nivel de sector.

Nemulțumirile salariaților, membri și nemembri ai Sindicatului CAS Tomis Constanța, se referă în principal la:

  • Nivelul scăzut al salarizării, nemodificat din anul 2017, în condițiile în care nivelul de trai a scăzut semnificativ
  • Singura instituție care nu a beneficiat, pe perioada pandemiei, de niciun fel de stimulent, precum cei din DSP sau personalul sanitar din unitățile sanitare publice, deși, în această perioadă activitatea CAS nu a fost intreruptă. S-au făcut decontări de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, certificate medicale, care pe perioada pandemiei sau dublat iar numărul de controale s-a triplat.  
  • Volumul mare de lucru raportat la numărul angajaților (organigrame ale unor județe aproape similare ca număr de asigurați / furnizori ce figurează cu un număr dublu față de CAS Constanța).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*