GSP, datorii de zeci de milioane de lei către APMC

Gabriel Comanescu (10)
Gabriel Comănescu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vizitat azi, 1 noiembrie, Portul Constanța și Canalele Navigabile. Într-o conferință de presă susținută la sediul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, acesta a dezvăluit, la insistențele presei, valoarea creanțelor pe care le are de încasat APMC și cine este principalul datornic.

Ministrul Sorin Grindeanu a arătat că în data de 15 august 2022, Portul Constanța avea creanțe de încasat în valoare de 110 milioane de lei de la firmele care au afaceri în port. Aproximativ 10 milioane de lei trebuie încasate de la unii operatori care nu și-au achitat utilitățile, iar 30 de milioane de la cei care au concesionat un teren, dar nu-și mai plătesc chiria.

În această situația, conducerea Portului Constanța a notificat 104 societăți comerciale pentru neplata utilităților, iar pentru neplata chiriilor au fost notificate 70 de societăți.

„Majoritatea firmelor și-au plătit utilitățile și chiriile. De astăzi se trece la tăierea utilităților. Nu înțeleg acest mod de a face afaceri. Acest mod de a face activități portuare la Constanța se termină. Dacă ei au crezut că sunt în vestul sălbatic, îi anunț că perioada romantică s-a terminat. Nu mă interesează numele companiilor, mă interesează să respecte legea”, spune Sorin Grindeanu.

Declarațiile pe larg le găsiți mai jos.

Compania cu cele mai mari datorii față de Portul Constanța este Grup servicii Petroliere (GSP), condusă de omul de afaceri Gabriel Comănescu. Ministrul a declarat că GSP are datorii de 8 milioane de lei la utilități, din totalul de 9 milioane. GSP mai are o datorie de 20 de milioane lei pentru chirii, la care se adaugă și penalități.

„Avem și o situație în care s-au făcut construcții fără autorizație de construcție. Una a fost demolată și urmează alte două construcții să fie demolate. Mă interesează să avem companii puternice în Portul Constanța, dar care să înțeleagă că legea trebuie respectată. Am trimis acum, din nou, Corpul de Control care să verifice toate aceste aspecte”, a mai spus ministrul.

Sorin Grindeanu, în timpul conferinței de presă susținută în Portul Constanța. Foto: ConstantaFinanciara.ro, 1 noiembrie 2022

Una din clădirile demolate aparține președintelui PSD Constanța, Felix Stroe.

Sorin Grindeanu, PSD, a declarat că vrea ca legea să fie respectată și că nu îl interesează din ce partid fac parte cei care nu o respectă. Acesta a mai spus că datoriile au fost cumulate în ultimii ani de zile, nu în ultimele luni.

Grindeanu a afirmat, începând din 1 noiembrie, celor care au creanțe li se taie utilitățile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*